Gündem Şehidin madalyasını çaldılar

Şehidin madalyasını çaldılar

Paylaş
Şehidin madalyasını çaldılar

Malatya'nın Arguvan İlçesi'ne bağlı Eymir Köyü'de hırsızlar, 1994 yılınca şehit düşen astsubay Birol Akın'ın 'devlet övünç madalyası'nı çaldı

Van’ın Erciş İlçesi’nde görev yaparken 23 Haziran 1994’de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen oğlu astsubay Birol Akın için verilen ’övünç madalyası’nın da çalındığını öğrenince şoke olan Hasan Akın, "Şehit oğlumdan kalan en değerli mirasın bulunmasını istiyorum ve yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Evden çalınan diğer eşyaya değil de oğlundan kalan hatıranın çalınmasına çok üzüldüğünü belirten Hasan Akın, "Oğlum şehit olduktan sonra eşi de onun acısına dayanamayarak intihar etti. Oğlumla gelinimi köyde aynı yere defnettik. Bize takdim edilen şehit madalyasını köydeki yazlık evimizde muhafaza ediyorduk" diye konuştu.

KAYMAKAM: SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Köyde yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili soruları yanıtlayan Arguvan Kaymakamı Mehmet Maraşlı, konunun üzerinde hassasiyetler durduklarını belirterek madalyanın bulunması için soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Arguvanlı bir çok kişinin başka illerde yaşadığını belirten Kaymakam Maraşlı, olayın savcılığa intikal ettiğini, anlattı.

Mikail PELİT/DHA