Beden Sağlığı Şehir hastanesinde doktorlar için 'panik butonu'

Şehir hastanesinde doktorlar için 'panik butonu'

Paylaş
Şehir hastanesinde doktorlar için 'panik butonu'

Şehir hastanesinde doktor masalarının altında herhangi bir şiddet girişimine karşı panik butonları bulunuyor. Böylece güvenlik görevlileri yaşanan olumsuzluklara anında müdahale edebiliyor

Isparta Şehir Hastanesi'nin tanıtımı amacıyla basın çalışanlarına yönelik hastane gezisi ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz, 18 Mart itibarıyla hasta taşımaya başladıkları Isparta Şehir Hastanesinin resmi açılışının 24 Mart'ta Başbakan Yıldırım'ın da katıldığı törenle yapıldığını anımsattı. Yavuz, şehir hastanesinin açılışından bu yana geçen 10 günlük sürede 40 binin üzerinde hastaya muayene hizmeti verdiklerini, 40'ın üzerinde doğum, 100'ün üzerinde de ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi.

'HASTALARIMIZ HEKİMLERLE BAŞ BAŞA'


Hasta mahremiyeti açısından hastanede tıbbi sekreter bulunmadığını ifade eden Yavuz, "Bu durum hasta mahremiyeti açısından Sağlık Bakanlığı'nın önem verdiği bir konu. Bu anlamda bakanlığımızın talimatları gereğince hastalarımız hekimlerle baş başa. Yanlarında hasta mahremiyetini bozacak üçüncü bir kişi yok" dedi.


'FİZİKSEL ŞİDDET KARŞI ÖNLEM'


Hastanede güvenliğe dikkat ettiklerini, vatandaşları olduğu kadar doktorları ve diğer sağlık çalışanlarını da önemsediklerini ifade eden Yavuz, "Sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel şiddet girişimine karşı önlemlerimizi aldık. Doktor güvenliği için doktor masalarının altında panik butonu var. Eğer doktor panik butonuna basarsa güvenlik görevlilerimiz olaya müdahale ederler" diye konuştu.


VALE HİZMETİ DE VAR


Vatandaşın en çok memnun kaldığı hizmetlerin başında vale hizmeti geldiğine işaret eden Yavuz, şu değerlendirmede bulundu: "Acil servise gelen hastalarımız rahatlıkla araçlarını oraya bırakıyorlar ve valeler park hizmetini yürütmektedir. Bu hizmetimiz ücretsizdir. Hastanemizdeki tüm hizmetlerimiz devlet hastanesindeki hizmetler gibi ücretsizdir. 148 hasta yönlendirme personelimiz var. Yönlendirme personellerimiz hastaların bir yere ulaşma noktasında yaşadığı sıkıntılarda hizmet vermektedirler. 4 mini golf arabamız var. Bu araçlarla hastanemizde bir yerden başka bir yere ulaşma hizmeti verilmektedir."

Haberin Devamı