Ekonomi Şehir olarak bazı avantaj ve dezavantajlar bulunuyor

Şehir olarak bazı avantaj ve dezavantajlar bulunuyor

Paylaş
Şehir olarak bazı avantaj ve dezavantajlar bulunuyor

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESESOB) Başkanı Ekrem Birsen, 2005 yılından beri bu koltukta.

ANKARA'NIN DİBİNDE OLMAK

Ekrem Başkan; “Şehrimizin nüfusu, ilçelerle birlikte 812 bindir. 23’ü merkezde, 11’i de ilçelerde olmak üzere, 34 meslek odası var. Bu odalarımızda toplam 19 bin üyemiz bulunuyor. Eskişehir konum olarak merkez durumunda. Ankara’nın dibinde olması yüzünden bazı dezavantajları var” diyor.

ÖĞRENCİLER KATKI SAĞLIYOR

Ekrem Başkan; “Pilot uygulamalarda her şey Eskişehir’de denenir. Buradaki en büyük sıkıntımız; hükümetle, yerel yönetimin iki farklı partiden oluşu, bu da bazı sorunları getiriyor. Avantajımız ise; burada iki tane büyük üniversite var. Anadolu Üniversitesi’nde 65 bin, Osmangazi Üniversitesi’nde de 27 bin öğrenci var. Bunlar da şehrin ekonomisine katkı sağlıyor” dedi.

SAĞLIKLI BÜYÜME GEREK

Ekrem Birsen; “Bir dezavantajımızda, nüfusumuzun yüzde 85’inin şehirde yaşıyor olması. İlçelerde yaşayanlar da, oralarda sosyal hayatın olmaması yüzünden işlerinden sonra şehre gelirler. Bu yüzden ilçe esnafımız kalkınamıyor. Bir an önce ilçelere yatırım yapılması gerek. Bu yüzden birçok kentimiz gibi, Eskişehir’de sağlıklı bir büyüme içinde değil” diyor.

Haberin Devamı