Gündem Şehit babaya veda

Şehit babaya veda

Paylaş
Şehit babaya veda

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısında şehit olan polis memuru Haydar Çetin için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende şehit polisin 6 yaşındaki oğlu Eymen, tören boyunca gözyaşlarına boğuldu

Kurşunlu Camii civarında dün bomba imha ekiplerinin çalışması sırasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla yapılan saldırıda şehit olan bomba imha uzmanı Çetin’in Türk bayrağına sarılı naaşı, polislerin omuzlarında Kocatepe Camisi avlusuna getirildi.

Haberin Devamı

Şehit polis için ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine annesi Şükran, babası Dilaver, eşi Aysun, 6 yaşındaki oğlu Eymen Çetin ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı. Şehidin 3 aylık oğlu Emir ise cenazeye getirilmedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Ala, Adalet Bakanı Bozdağ, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve protokoldeki diğer isimler, tören öncesi şehit ailesine taziyelerini sundu.

Haberin Devamı

Şehidin acılı ailesi, yakınları ve polis memurları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Şehit polis memuru Haydar Çetin için kılınan cenaze namazında Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şehidin babası Dilaver Çetin’in yanında saf tuttu. Şehidin 6 yaşındaki oğlu da dedesiyle birlikte babasının cenaze namazını kıldı.

Namazı kıldıran Kocatepe Camii imamı, Çetin’in, vatanın selameti, milletin huzuru için canını feda ettiğini söyledi. Cenaze namazının ardından şehit için dua edildi, helallik istendi.

Şehidin cenazesi, meslektaşlarının omzunda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, babasının naaşı uğurlanırken gözyaşlarını tutamayan şehidin oğlu Eymen’i alnından öptü.

Törenin ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere baba ocağı Ankara’nın Sincan ilçesine götürüldü.

Şehit Haydar Çetin, Sincan Çimşit Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

AA