Gündem Şehit olan babasının silahını kızı devraldı

Şehit olan babasının silahını kızı devraldı

Paylaş
Şehit olan babasının silahını kızı devraldı

Şehit babasının bıraktığı silahı, koruculuk görevine başlayan kızı yemin ederek devraldı. Teröristlere karşı 7/24 vatan nöbeti tutan Ağrı Diyadinli Ümmü Gülsüm, "Her zaman göreve hazırım" dedi

Ağrı Diyadin'e 28 kilometre uzaklıkta bulunan, 1992 yılında 5 korucunun şehit olduğu Yanıkçukur Köyü'nde ilk defa bir kadın korucu görevlendirildi.


HEDEFLERİ 12'DEN VURDU


Bölgedeki zor şartlara rağmen çocukluğundan beri güvenlik korucusu olmayı hayal eden Ümmü Gülsüm Polat, yıllar sonra bu hayaline kavuştu. Girdiği mülakat sınavlarını geçerek hedefleri 12’den vurmayı başaran Ümmü Gülsüm Polat, geçen günlerde yemin ederek görevine başladı. Gün içerisinde ev işleriyle uğraşan Ümmü Gülsüm Polat, nöbet saatlerinde mevzisine giderek vatan nöbetini tutmaya devam ediyor.


'VATAN AŞKI İÇİN KORUCU OLDUM'


Kadınların koruculuk camiasında da olması gerektiğini vurgulayan Ümmü Gülsüm Polat, vatanı için kendisine verilen her görevi yerine getirmeye hazır olduğunu dile getirerek "Vatan aşkı için korucu oldum. Her zaman göreve hazırım" dedi.


BABASI ORADA ŞEHİT OLDU


1992 yılında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu babası Ahmet Polat ve 4 güvenlik korucusunun şehit olduğunu söyleyen Ümmü Gülsüm Polat, o günden sonra tek hayalinin korucu olmak olduğunu vurguladı.



Çok zorlu bir coğrafyada yaşadıklarını söyleyen Ümmü Gülsüm Polat, “Tendürek Dağı’nın ortasında bulunan köyümüz zaman zaman büyük tehlikeler yaşıyor. Hiç tereddüt etmeden bu mesleği tercih ettim ve görevime başladım. Babamın bizlere emanet ettiği bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım” diye konuştu.