Gündem Şehit pilotu 5 bin kişi uğurladı

Şehit pilotu 5 bin kişi uğurladı

Paylaş
Şehit pilotu 5 bin kişi uğurladı

Şehit pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un cenazesi memleketi Aksaray'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehit Gümüşsoy'u son yolculuğuna yaklaşık 5 bin kişi uğurladı

Şehit pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy’un cenazesi memleketi Aksaray’da önce İl Jandarma Komutanlığı’na, oradan da baba ocağına getirildi. Ay- yıldızlı Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı evin içine alınıp, ailesi helalleşti. Bu sırada oğluna veda eden emekli öğretmen Zübeyde Gümüşsoy, baygınlık geçirdi. Anne Gümüşsoy’a hazır bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehit Gümüşsoy’un cenazesi dualar eşlinden evinden alınıp, dini ve askeri törenin yapılacağı Ulu Camii önüne getirildi. Burada Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, anne Zübeyde Gümüşsoy’a başsağlığı diledi.

Törene başta Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten olmak üzere 2’nci Hava Kuvvet Orgeneral Nejat Bilgin, Aksaray Valisi Selami Altınok, AK Parti Aksaray milletvekilleri Lütfi Elvan ve Ali Rıza Alaboyun, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

’UÇAK BİLİNMEYEN BİR NEDENDEN DOLAYI DÜŞTÜ’

Törende şehit Üsteğmen Gümüşsoy’un biyografisini okuyan bir subay, uçağın henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı düştüğünü belirtti. Askeri ve dini törenin ardından şehit Gümüşsoy’un cenazesi top arabasına alındı ve Garnizon Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şehit Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy’un, daha önce Gülhane Askeri Tıp Akademisi sınavlarını kazandığı ama pilot olmak istediği için Hava Harp Okulu’nu tercih ettiği belirtildi.

Şehit Üsteğmen Gümüşsoy’un kuzeni Ali Çakır’ın da 1994 yılında Van’da vatani görevini yaparken şehit düştüğü öğrenildi.

Hasan BÖLÜKBAŞ DHA