Gündem Şehit polis memleketine uğurlandı

Şehit polis memleketine uğurlandı

Paylaş
Şehit polis memleketine uğurlandı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açarak şehit ettiği özel harekat polisi Necmi Çakır için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi

Törene Diyarbakır Valizi Hüseyin Aksoy, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, polisler ve şehidin yakınları katıldı.



Şehit polis Necmi Çakır’ın özel bir hastanede hemşire olarak çalışan eşi Dilek Çakır’ı arkadaşları teselli etti. Şehidin 14 yaşındaki kızı Büşra, gözyaşlarına boğulurken, 6 yaşındaki kızı Buse de törende hazır bulundu.

Şehit Çakır’ın ambulanstan alınan cenazesi katafalka bırakılırken, eşi Dilek ile kızı Büşra gözyaşlarına boğuldu. Özgeçmişi okunan Çakır’ın 17 yıllık polis memuru olduğu 2014 yılında Diyarbakır’a geldiği ve ikinci şark görevini yürüttüğü belirtildi.

Törende konuşma yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Polis memuru Necmi Çakır, Silvan İlçesi’nde hendek kazarak barikat kurarak halkın özgürlüğünü engelleyen ev ve iş yerlerini işgal eden baskı ve şiddet ile halk üzerinde korku salan teröristlerle mücadele esnasında şehit olmuştur" dedi.

Şehit Necmi Çakır’ın cenazesi okunan duaların ardından silah arkadaşları özel harekat polislerinin omzunda tekbirlerle ambulansa konuldu. Çakır’ın cenazesi toprağa verilmek üzere gözyaşları arasında havayoluyla memleketi Trabzon’un Of İlçesi’ne gönderildi.