Gündem Şehit polis, Somali'ye bir ay önce gitmiş

Şehit polis, Somali'ye bir ay önce gitmiş

Paylaş
Şehit polis, Somali'ye bir ay önce gitmiş

Amasya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görev yaparken geçici görevle Somali'ye giden polis Sinan Yılmaz'ın, Türk Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıda şehit düşmesi, memleketinde büyük üzüntüyle karşılandı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polisi 42 yaşındaki Sinan Yılmaz’ın geçen 28 Haziran’da Amasya’dan, kendi isteği ile Somali’ye geçici görevle gittiği ortaya çıktı. 3 çocuk babası şehit polis Sinan Yılmaz, emekliliğinde oturmak üzere memleketi Tokat’ın Erbaa İlçesi’ne bağlı Çamdibi Köyü’nde villa yaptırmış ve 11 dönümlük bahçeye ceviz fidanları dikmişti.

Akrabalarının anlattığına göre, emekli orman memuru olan babası Mehmet Yılmaz ile annesi Nimet Daşdelen 30 yıl önce boşanınca, 4 çocuktan en küçüğü olan Sinan Yılmaz annesinin yanında kaldı. Çocukluk dönemi sıkıntı içinde geçti ve kendi çabasıyla Polis Okulu’na gitti ve hayatını kazandı. Babası Mehmet Yılmaz başka biriyle evlenerek Erbaa İlçesi’ne yerleşirken, ilçeye 19 kilometre uzaklıktaki Çamdibi Köyü’nde kalan annesi Nimet Daşdelen, 2006 yılında yaşamını yitirdi.
Şehit polis Sinan Yılmaz, Amasya’dan önce Diyarbakır ve Ordu illerinde görev yaptı. Diyarbakır’da görevliyken tanıştığı Adliye memuru Ümmiye Yılmaz ile evlendi, bugün 16 yaşında Berk, 14 yaşında Mert ve 4 yaşında Melik Nur adlı çocukları oldu.

Sinan Yılmaz, doğup büyüdüğü Çamdibi Köyü ile olan bağlarını hiç koparmadı. Köyün çıkışında annesinden kalan arsaya büyük para harcayarak iki katlı villa yaptırdı, ön cepheye de kabartma ay- yıldız koydurttu. Evin hemen yanındaki 11 dönümlük araziye de damla sulama tesisatı yaptırıp ceviz fidanı dikti. Şimdi hiç oturmadığı bu evin karşısındaki mezarlıkta annesi Nimet Daşdelen’in kabri yanında toprağa verilecek.

KÖYLÜLERİ ÜZÜNTÜ İÇİNDE

Sinan Yılmaz’ın zaman zaman kendisinin de villanın inşaatında çalıştığını söyleyen Muhtar Ahmet Kaya, "Köyde beni babası gibi görürdü. Buraya da fırsat buldukça sık sık gelir giderdi. Annesinin arsasına kendi çabasıyla ev yaptırdı. Bu eve çok emek verdi. Her şeyiyle yakından ilgilendi. Emekli olduğunda buraya yerleşmeyi düşünüyordu. Evin elektrik ve suyu dışında her şeyi tamamlandı ama içinde hiç oturmak nasip olmadı. Ev yaptığı için borçları olduğunu söylüyordu" dedi.

Köye en son 2 ay önce geldiğini söyleyen Ahmet Kaya, "Sinan, Somali’ye gideceğini belirterek benden helallik istedi. Ondan sonra da bu acı haberle karşılaştık. Köylüleri olarak çok üzüldük. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Babası Mehmet Yılmaz’ın akrabalarından 62 yaşındaki Cemal Görel de "Köye iki ay önce geldiğinde görüşmüştük. Çok iyi niyetli ve köyde sevilen bir çocuktu. Başımız sağ olsun, acı haber hepimizi çok üzdü" dedi.

CENAZE TÖRENİ YARINA KALDI

Amasya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nde görev yaparken geçici görevle gittiği Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıda şehit düşen polis Sinan Yılmaz için, Amasya İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenecek cenaze töreni yarına kaldı.

Ankara’dan bugün öğleden sonra yola çıkarılan şehit polis Sinan Yılmaz’ın cenazesinin Amasya’ya akşam ulaşacağı, yarın İçişleri Bakanı Muammer Güler’in katılımıyla Amasya Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenleneceği açıklandı. Bu törenin ardından memleketi Tokat’ın Erbaa İlçesi’ne götürülecek şehit polis Yılmaz’ın cenazesi, Çamdibi Köyü’nde toprağa verilecek.

DHA

Haberin Devamı