Serik Şehit Teğmen Fikret Dinçer Parkı açıldı

Şehit Teğmen Fikret Dinçer Parkı açıldı

Paylaş
Şehit Teğmen Fikret Dinçer Parkı açıldı

Şehit Teğmen Fikret Dinçer Parkı açıldı

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde Şehit Teğmen Fikret Dinçer adı verilen park törenle açıldı.
Irak'ın kuzeyindeki Hakurk Zilok Tepe üs bölgesinde 23 Eylül 2019 günü hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Teğmen Fikret Dinçer'in anısını yaşatmak için Serik'e bağlı Merkez Mahallesi'nde Serik Belediyesi tarafından yaptırılan parka adı verildi. Yapımı tamamlanan park düzenlenen törenle açıldı. Törene şehidin babası Ali Dinçer, annesi Zübeyde Dinçer, erkek kardeşi Duran, şehidin eşi Şerife Dinçer ve kızı Mina ile Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ayhan Aktürk, siyasi parti ilçe başkanları, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Enver Aputkan, "Bölücü terörle mücadelede ülkemizin en çok şehit veren ilçelerinden biriyiz. Geçmişten günümüze hem şehitlerimizin hatırasının hem de yeni nesillerimizde aynı şuuru canlı tutmak için caddelerimizde, sokaklarımızda, parklarımızda isimlerini yaşatıyoruz. Bu milletin evlatları biz farkında olmasak da bu vatanın sahibi olmanın ve korumanın bir bedeli olduğunu ve gerektiğinde bu bedelin kendileri tarafından ödeneceğini öğrenerek yetişiyor. İlçemizin son şehidi Teğmen Fikret Dinçer'e minnet ve vefamızı göstermek ve hatırasını yaşatmak için adını bu parkımıza verdik. Onu saygı ile anıyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından protokol kurdele keserek parkın açılışını yaptı. Tören sırasında şehidin annesi Zübeyde Dinçer ve eşi Şerife Dinçer duygulu anlar yaşadı.
Şehit eşi Şerife Dinçer, "Eşimin adına yaptırılan parkta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok güzel ve emek verilmiş. Eşimin adının burada yaşaması bize onur veriyor. Gurur duyduk" diye konuştu.
Anne Zübeyde Dinçer de "Oğlumun parka isminin verilmesinden dolayı çok duygulandım. Kaymakam ve belediye başkanı bizleri gururlandırdı. Teşekkür ederim. Oğlum ve kendi adıma çok sevindim. Şehit ailesi olmak çok zor. Tüm şehit yakınlarına sabır diliyorum. Bir şehit annesi olduğum için de gurur duyuyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı