Gündem Şehit Tugay Can Kızılırmak'ın cenazesinde annesinin feryadı yürekleri dağladı

Şehit Tugay Can Kızılırmak'ın cenazesinde annesinin feryadı yürekleri dağladı

Paylaş
Şehit Tugay Can Kızılırmak'ın cenazesinde annesinin feryadı yürekleri dağladı

İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Tugay Can Kızılırmak, Ankara'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Bugün İstanbul'daki hain saldırıda şehit düşen Tugay Can Kızılırmak için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi. Şehidin annesi Ayşe Kızılırmak'ın, "Ben şehit vermek zorunda mıyım? Neden ciğerimi veriyorum" sözleri yürekleri dağladı.

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Tugay Can Kızılırmak için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kara Kuvvetleri Genel Komutanı Salih Zeki Çolak, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİDİN ANNESİ VE EŞİ GÖZYAŞI DÖKTÜ


Cenazeye katılan protokol üyeleri şehidin babası Osman, annesi Ayşe, eşi Dilek Kızılırmak ve kardeşlerine taziyelerini sundu. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı camiye getirildiği sırada şehidin kardeşi Mutlu Kızılırmak törende görevli olan bir polis memuruna sarılarak gözyaşı döktü.

"BENİM CANIMI BENDEN NEDEN ALDINIZ?''


Şehidin naaşı polis tören mangasının omuzlarında götürülürken henüz 2 aylık eşi Dilek Kızılırmak'ın "Benim canımı benden neden aldınız, ne istediniz bizden?" sözleri törene katılanların yüreklerini dağladı.

ŞEHİDİN ANNESİNİN SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI


Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Kızılırmak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Cenaze aracının geçişi sırasında şehidin annesi Ayşe Kızılırmak, "Lanet olsun hepinize. Ben şehit vermek zorunda mıyım? Neden ciğerimi veriyorum?" diye feryat etti. Kız kardeşi Mutlu Kızılırmak ise kardeşini asker selamı ile uğurladı. Törenin ardından şehit Kızılırmak'ın naaşı, toprağa verilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cenaze töreninin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı binasına geçti.