Gündem Şehit Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nu 15 bin kişi uğurladı

Şehit Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nu 15 bin kişi uğurladı

Paylaş
Şehit Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nu 15 bin kişi uğurladı

Diyarbakır Sur'da PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu, memleketi Ordu Ünye'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Özlem Efiloğlu, "Beni de yanına al aşkım" diye ağıtlar yaktı. Şehidin yeni doğan yeğeni Efraim de de bir süre dayısının tabutunun üzerine bırakıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı Ordu’nun Ünye ilçesindeki Devlet Hastanesi morgundan alınarak cenaze aracıyla, konvoy eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na götürüldü.

Haberin Devamı

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı cenazede şehidin inşaat işçisi olan babası Mustafa (45), ev hanımı annesi Havva (43), eşi Özlem Efiloğlu (22) taziyeleri kabul etti.

Şehidin eşi Özlem Efiloğlu ve annesi Havva Efiloğlu ile kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp gözyaşı dökerek ağıtlar yaktı.

Şehidin kardeşi Süleyman Efiloğlu’da ağabeyini asker selamıyla uğurlarken, törene katılan Bakan Veysel Eroğlu, şehit babası Mustafa Efiloğlu’nun kolunu tören boyunca hiç bırakmadı.

'CENNET KOKUYORDUN'

Şehidin tabutuna sarılan eşi Özlem Efiloğlu, "Senin kokunu çok seviyorum bir tanem. Cennet kokuyordun bana, elbiselerini kokluyordum üzerinden çıkarıp, kokun duruyor aşkım. Beni de al yanına aşkım, şehitler ölmez vatan bölünmez aşkım" diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Şehidin yeni doğan yeğeni Efrahim Cazır da tören alanına getirilerek dayısının Türk bayrağına sarılı tabutu üzerine bırakıldı.

'DAYI OLMUŞTU, SEVİNMİŞTİ...'

Şehit annesi Havva Efiloğlu, bu esnada ağıtlar yakarak "Dayı olmuştu yavrum, çok sevinmişti, arabalarını oradan yollamıştı. Nur içinde yat yavrum. Onlar seni öldürdük sanıyorlar ama öldüremediler yavrum. Onlar kendilerini öldürüyorlar, sen şehit oldun yavrum" dedi.

Şehit asker cenaze namazının ardından Pelitliyatak mahallesindeki aile kabristanında toprağa verildi.

Nedim KOVAN-Mücahit GÜRE L/ DHA