Gündem Şehitlerin acısından oğlunun kurtulduğuna sevinemedi

Şehitlerin acısından oğlunun kurtulduğuna sevinemedi

Paylaş
Şehitlerin acısından oğlunun kurtulduğuna sevinemedi

Diyarbakır'da 13 askerin şehit olduğu saldırıdan yaralı kurtulan Uzman Çavuş Ahmet Önder'in Afyonkarahisar'da oturan babası Abdullah Önder, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı

Oğlunun olaydan sonra kendisini arayarak yaralandığını haber verdiğini kaydeden Önder, "Şehitlerimizin acısından oğlumuzun kurtulmasına dahi sevinemedik" dedi.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde terör örgütü PKK pususunda 13 askerin şehit olmasının ardından, yaralı kurtulan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Ahmet Önder’in Şuhut İlçesi’ne bağlı Başören Köyü’nde oturan ailesi buruk bir sevinç yaşıyor. Saldırıda çok fazla şehit verildiğini belirten Ahmet Önder’in babası Abdullah Önder, "Şehitlerimizin acısından oğlumuzun kurtulmasına dahi sevinemedik" dedi.

Terör örgütü PKK’ye lanet eden Önder, yetkililere de tepki gösterdi. Devletten ve hükümetten ’geçmiş olsun’ temennisinden başka bir şey beklemediklerini belirten Abdullah Önder, "Benim oğlum orada terörle mücadele etsin, devlet ve hükümet yetkilileri geçmiş olsun bile demesin. Bu nasıl devlet" diye tepki gösterdi.

Oğlunun sağlık durumunu da yine kendisinden öğrendiğini kaydeden Abdullah Önder, kafasında şarapnel parçası olduğunu söyledi. Önder, "Ana kuzuları, vatanı korumak için orada. Yetkililer de bunun bilincinde olsun. Biz onlardan ekmek istemiyoruz. Onlardan bir bekletimiz yok" dedi.
Oğlunun 3.5 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığını vurgulayan Abdullah Önder, "Diyarbakır oğlumun ilk görev yeriydi. Kendisi 9 aydır nişanlı. Kardeşi Zafer Önder Kayseri’de asker. O terhis olduktan sonra Eylül ayında evlenecekti" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)