Gündem Şehitlerin cenazeleri Diyarbakır'a gönderildi

Şehitlerin cenazeleri Diyarbakır'a gönderildi

Paylaş
Şehitlerin cenazeleri Diyarbakır'a gönderildi

Pervari'de düşen helikopterde şehit olan 17 askerin cenezeleri bulundukları Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan saat 19.30 sıralarında helikopterlerle Siirt Havaalanı'na götürüldü. Şehitlerden önce kişisel eşyaları valizlerle getirilerek Türk Hava Kuvvetleri'ne ait Casa tipi uçağa konuldu. Ardından şehitlerin cenazeleri tek tek uçağı alındı

Şehitlerin cenazelerinin uçağa konulması sırasında uçak mürettebatının selam durdukları görüldü. Şehitlerin cenazeleri uğurlanırken, Siirt Valisi Ahmet Aydın ile 3’üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken de havaalanında hazır bulundu.

Şehitlerin cenazeleri uçakla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na otopsi yapılmak üzere gönderildi. Şehitler yarın Diyarbakır 7’inci Kolordu Komutanlığı’nda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in de katılacağı törenle memleketlerine uğurlanacak.

Haberin Devamı

Bu arada kazanın olduğu bölgede Diyarbakır 7’inci Kolordu Askeri Savcılığı’ndan giden bir savcı incelemelerde bulundu. Savcının yere inmediği ve kaza bölgesini helikopterden incelediği belirtildi.

BOZDAĞ: İLK BİLGİLERE GÖRE DÜŞTÜ AMA ARAŞTIRILMALI

Başbakan Vekili Bekir Bozdağ, Pervari'de 17 askerin şehit olmasına ilişkin, ''Aldığımız ilk bilgiler; havanın çok yağışlı ve sisli olması nedeniyle iniş sırasında kayaya çarpma nedeniyle düşme olduğu şeklinde. İlk bilgiler bu yönde. Fakat bunun araştırılması gerekiyor. Bu konuyla ilgili araştırmalar devam ediyor'' dedi.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı mesajı gönderdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, mesajında özetle şunları kaydetti: "Bu elim kazada kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve aziz milletimize sabır ve metanet diliyorum'' dedi.


AA, DHA