Antalya 'Şehrazat' balesi gündüz gösterimi ile sahnede

'Şehrazat' balesi gündüz gösterimi ile sahnede

Paylaş
'Şehrazat' balesi gündüz gösterimi ile sahnede

'Şehrazat' balesi gündüz gösterimi ile sahnede

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Nikolay Rimsky Korsakov'un tek perdelik 'Şehrazat' bale süitini, iki perdelik büyük bir bale eserine dönüştürdü. Librettosu ile koreografisi Armağan Davran'a ait eser, 16 Kasım Cumartesi saat 15.00'te Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Özgün bir librettoya sahip olan Şehrazat balesinde Bujor Hoinic, Korsakov'un Şehrazat bale süiti ile bestecinin diğer önemli eserlerini birleştirerek müzik düzenlemelerini yaptı. Antalya DOB orkestrasını şef Hakan Kalkan'ın yöneteceği eserin başkemancısı ise Sibel Aydın.

Doğu masallarının motiflerinin kullanıldığı balenin, kostüm tasarımı Gazal Erten, ışık tasarımı Fuat Gök ve dekor tasarımı ise Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin eski başdekoratörü Savaş Camgöz imzasını taşıyor.

Sultan Şah Levend'in oğlu Behram ile şehrin ünlü tüccarı Mahmud'un kızı Zühre'nin aşkı ve bu aşka mani olmak isteyen Vezir Ebubekir'in güzel kızı Zahara'nın ölümcül planını konu alan Şehrazat balesinde 'Behram' rolünde Tolga Burçak, 'Zühre' rolünde Müge Ünal, 'Zahara' rolünde ise Iaroslava Volkova dans ediyor.

Fiyatları 15, 35 ve 50 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden de temin edilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı