Yemek Şehrin en lezzetli festivali geldi çattı!

Şehrin en lezzetli festivali geldi çattı!

Paylaş
Şehrin en lezzetli festivali geldi çattı!

2013 yılından beri düzenlenen 101 İstanbul Lezzeti Festivali’ne çok az kaldı. Şehrin vazgeçilmez lezzetlerinin keyfine, şahane bir manzara, müzik ve eğlenceler eşliğinde varmak istiyorsanız, 29 Nisan’da Pazar günü 101 İstanbul Lezzeti Festivali’ni kaçırmayın!

İstanbul’da bir lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? Şehrin en güzel fine dining restoranlarından en vaz geçemediğimiz sokak lezzetlerine hepsini, şehrin en masalsı ortamında Esma Sultan yalısında deneyimlemekten güzel ne olabilir? Baharı yine şehrin en lezzetli festivali 101 Lezzet’le karşılıyoruz.

101 İstanbul Lezzeti Festivali 29 Nisan Pazar günü Renault ana partnerliğinde Ortaköy’deki The Marmara Esma Sultan’da gerçekleşecek.

İstanbul’un en özel ve vazgeçilmez lezzetlerini, seçkin restoranların enfes menülerinden özenle seçilmiş tadımlıkları ve şehirle özdeşleşen sokak tatlarını masalsı bir mekânda bir araya getiren 101 İstanbul Lezzeti Festivali yeme-içme aşıklarını The Marmara Esma Sultan’a davet ediyor. Esma Sultan, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi katılımcıları muhteşem Boğaz manzarasıyla büyülemeye hazırlanıyor. Bu sene de 101 Lezzet Festivali’nde tadı damağınızda kalacak lezzetlerin yanı sıra müzik, söyleşiler, çeşitli sürprizler ve muhteşem bir after party katılımcıları bekliyor. Siz de bu leziz günde bize katılın.

Bu sene 101 İstanbul Lezzeti Festivali’nde hangi restoranlar ve lezzetler yer alıyor?


101 İstanbul Lezzeti her zamanki gibi Türk ve dünya mutfaklarının en güzel örneklerini katılımcılarıyla buluşturuyor.

Pan-Asya mutfağına getirdiği yorumla şimdiden şehrin en sevilen adreslerinden biri olmayı başaran Isokyo, Time Out İstanbul Yeme İçme Ödülleri’nde En İyi Yeni Et Restoranı seçilen Elbet Steakhouse, yine bu senenin Yeme İçme Ödülleri’nde en iyi şef ödülünü alan Aila Restaurant, Ankara’yı yıllarca denizle buluşturan meşhur balık restoranı Trilye, etin üstadı The İstanbul Butcher ve 2017 Time Out İstanbul Yeme-İçme Ödülleri’nde En İyi Burger Restoranı seçilen Black Angus, Kebabın en gözde adresi Develi, görüntüsü bile ağız sulandıran ve tadı damağınızda kalacak hamburgerleri ile Burgerillas ve Tamirane, İran mutfağının İstanbul’daki bir numaralı ismi Asuman Restaurant, tiftik burgeri ve dana kaburga dürümüyle Banliyö, mezelere modern bir yorum getirerek bu kültürü fine-dining mertebesine çıkaran Duble Meze Bar, Uzak Doğu mutfağının en sevilen lezzetleri ile Çok Çok Thai ve Az Çok Thai, sokak lezzetlerinin kralı söğüşün vazgeçilmez adresi Baba Söğüş, enfes kuru fasulyeleri ile Fasuli, Meksika mutfağı dendiğinde akla ilk gelen Los Altos, vegan lezzetleri ile Bi Nevi Deli, birbirinden leziz peynir çeşitleri ile Tangala Çiftliği, nefis tavuk kanadı çeşitleriyle Sticky Fingers, bir dilim daha yemekten kendinizi alamayacağınız nefis pizzalarıyla The Upper Crust ve Pizano Pizzeria, şehri kasıp kavuran ekşi mayalı ekmek trendinin başrol oyuncularından 240 Derece, enfes dip soslarıyla Kavanoz Dipli Dünya ve çok daha fazlası 101 Lezzet’te.

Keyifli muhabbetlerle şenlenecek meyhane sofraları da 101 Lezzet’te! Boğaz’a nazır meyhane keyfinizin mezeleri Aheste, Nuran, Duble Meze Bar, Piraye Taş Plak ve Cundalı Ayvalık Balıkçısı’ndan. Farklı adreslerin mezelerini, böylesine muhteşem bir atmosferde arka arkaya tatma fırsatı her gün elimize geçmiyor; tadını çıkarın. Üstelik Cümbüş Cemaat’in neşeli, coşkulu performansı eşliğinde.

Tüm bu lezzetlere doyduğunuzda Viyana Kahvesi ve Coffee Sapiens’in nefis kahvelerini ya da dilerseniz Dem ve Asia Chai Art’ın en özel çay çeşitlerini yudumlayarak soluklanabilir; Pöölabs gibi dondurma ustalarının maharetleriyle serinleyebilirsiniz. Godiva, Maia Chocolate ve Çikolata Kutusu da festival boyunca tatlı ihtiyacınızı karşılayacak. Cookshop da meşhur magnolia pudding’iyle bir kez daha 101 Lezzet’te. Cemilzade’nin birbirinden lezzetli lokumları da kahvenize eşlik edecek.

İstanbul’un en özel mekânlarından Kantin’in kurucusu aşçı Şemsa Denizsel de Esma Sultan’ın terasında sürpriz lezzetleriyle yine karşınızda olacak. Enfes lezzetleri ile Refika Birgül de bu sene Time İstanbul 101 İstanbul Lezzeti Festivalinde yemek severler ile buluşuyor.

Time Out Istanbul, 6.ncı kez, 101 İstanbul Lezzeti Festivalinde misafirlerine hem şehrin en güzel lezzetlerini tattırıyor hem de birçok farklı yeme-içme deneyimini bir arada sunuyor. Geçtiğimiz sene katılımcılardan büyük bir ilgi gören Cümbüş Cemaat yoğun istek üzerine bu sene de katılımcıları keyifli müzikleri ile neşelendirmeye geliyor. Müzik, keyif, lezzet ve güzellikler dolu bu özel gün her zaman olduğu gibi gün batımıyla başlayan akşam partisiyle sonlanıyor.

Haberin Devamı