Gündem Şeker'in ayağına platin takıldı

Şeker'in ayağına platin takıldı

Paylaş
Şeker'in ayağına platin takıldı

Van'da bir otomobilin çarpması sonucu arka ayakları kırılan Van kedisine Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde platin takıldı

Nesli koruma altında bulunan bir gözü mavi, diğeri sarı olan, kime ait olduğu belli olmayan, çevredeki evlerden birinden çıktığı sanılan dünyaca ünlü Van kedisi 20 gün önce bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı.

Yaralı halde sokakta bulunan, sahibi ortaya çıkmayan kedi, bir kişi tarafından YYÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne getirildi. Van kedisi, Veteriner Fakültesi’nde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan tarafından tedavi altına alındı.

Çarpma sonucu arka ayakları kırılan kediye platin takıldı. Başarılı bir ameliyat geçiren Van kedisinin bakımını YYÜ Veteriner Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Pınar Dal üstlendi.

Dal, ’Şeker’ adını verdiği kediyi, her gün eleriyle besleyip eski sağlığına kavuşmasına yardımcı oldu. Şekerle, aralarında inanılmaz bir dostluk oluştuğunu belirten öğrenci Dal, "Ayaklarına platin takıldıktan sonra her gün özenle mamasını suyunu verdim. İyi bir şekilde kilo aldı.

Yapılan platin tedavisinin ardından da kırıkları düzeldi. Önümüzdeki yıl okul bitiyor. ’Şeker’ adını verdiğim kediyi de beraberimde memleketim Balıkesir’e götüreceğim" dedi.

Murat ÇAĞLAR/DHA