Yaşam Sekreterine 100 bin dolar bıraktı

Sekreterine 100 bin dolar bıraktı

Paylaş
Sekreterine 100 bin dolar bıraktı

ABD'li ünlü milyarder Edward Koch, 40 yıldır kendisine hizmet eden sekreterine mirasından 100 bin dolar bıraktı

Şubat ayında hayatını kaybeden ABD’li milyarder işadamı ve eski New York Belediye Başkanı Edward Koch’un vasiyeti açıklandı. İşadamı, yaklaşık 40 yıldır Koch'un kişisel yardımcısı olan Mary Garrigan'a 100 bin dolar bırakılmasını istedi.

İşadamı ailesine 10 milyon dolara yakın bir malvarlığı bırakırken, vasiyetinde 850 bin dolarlık özel isteklerinin olduğu ortaya çıktı. Pazartesi günü açıklanan vasiyette Koch ailesiyle ilişkisi olmayan tek kişi sekreter Garrigan oldu. Garrigan Koch tarafından Washington’da çalıştığı dönemde 1975 yılında işe alınmıştı.

2009 yılında Daily News’e röportaj veren Koch, “Profesyonel hayatımda dört kadını tanırım. Onlar olmasaydı buraya kadar gelemezdim. Mary Garrigan, Ronay Menschel, Diane Coffey ve Patti Harris. Hepsi harika. Her zaman her anımda bana destek oldular ve yakın arkadaşım oldular. Çok sık görüşüyoruz” diye konuşmuştu.

Koch aynı zamanda bu dört kadının fotoğrafını ölene kadar çalışma masasının üzerinde tuttu.

HALA İŞİNE DEVAM EDİYOR

Garrigan, Koch 1 Şubat 2013’te 88 yaşında hayata veda ettiğinde hala iş adamının sekreteriydi. Kendisi Koch’un şirketinde çalışmaya devam ediyor. Garrigan için “tek gündemi Ed’di” yorumları yapılıyor.

Koch’un sekreterini ailesinin bir üyesi olarak kabul ettiği de ifade ediliyor.

Koch, ailesine bıraktığı servetiyle çocuklarını Forbes dergisinin en zengin iş adamları listesine girmesini sağladı. Koch ailesinden Charles Koch 34 milyar dolarlık net mal varlığıyla Forbes'un en zenginler listesinde altıncı sırada yer alıyor.

cnbce.com

Haberin Devamı