Dünya Seks kölesi olan mülteci çocuklar

Seks kölesi olan mülteci çocuklar

Paylaş
Seks kölesi olan mülteci çocuklar

Çoğu kimsesiz olan mülteci çocukları Avrupa'da sadece hayatta kalmak uğruna çok büyük bir tehlike karşılıyor. İtalya'da henüz 13-14 yaşındaki kız ya da erkek farketmeden seks kölesi yapılan mülteci çocukların yaşadıkları insanın içini sızlatıyor

Sadece bu yıl, teknelerle İtalya'ya giden mültecilerden 12 binden fazlası reşit olmayan çocuklardı. Bunların büyük bir bölümü, 9 bini ise yanlarında bir yetişkin olmadan, tek başlarına seyahat ediyordu.

Haberin Devamı

İtalya'ya varışlarında bu çocuklardan bazıları, çok iyi şartlara sahip olmayan bakım merkezlerine yerleştirilirken pekçoğu sokaklarda yaşıyor, uyuşturucu satıyor ve seks tacirlerinin eline düşüyor.

BBC bu çocukların başlarından geçenleri yerinde araştırdı ve onlardan bazılarıyla birebir görüştü. Ortaya çıkan tablo içler acısı...

14 yaşındaki Halid'ın anlattıkları Avrupa'ya kaçan mülteci erkek çocuklarının başlarına gelenleri tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Halid Roma’da uyuşturucu satıyor. " İtalya'da erkek sığınmacı çocukların yaşaması için ya uyuşturucu satması ya da İtalyan erkeklerle ilişkiye girmesi gerek." Halid olan biteni bu sözlerle anlatıyor"

"CEPLERİNDEKİ PARAYI GÖSTERİP CİNSEL İLİŞKİ İSTİYORLAR"

Haberin Devamı

"Karnımı doyurmak için uyuşturucu satmaya başladım. Diğer mülteci çocuklar gibi İtalyan erkelerle seks yapmamak için buna mecburdum. Mısırlı, Tunusulu, Faslı erkek çocuklar seks için 40 dolar bazen 60 dolar alıyorlar. Ama ben hiç yapmadım. "

Çocukların çoğu Müslüman muhafazakar aşlelerden geliyor ve durumu kabul etmek onlar için epey zor... Halid işlerin nasıl yürüdüğünü de anlatıyor:

"Adamlar bize yiyecek birşeyler veriyor. Bazen sigara... Ardından ceplerindeki parayı gösterip cinsel ilişkiye girmek istiyorlar. 18 yaşından küçük ya da büyük onlar için hiç fark etmiyor."

İNSAN KAÇAKÇILARINA BORCU SEKS KÖLESİ OLARAK ÖDÜYORLAR

Mülteci kızların dramı ise insan kaçakçılarıyla başlıyor. Onlar insan kaçakcılarına borçlarını ödemek için seks kölesi olarak çalışıyorlar. 20 dolar karşılığında erkeklerle seks yapıyorlar. Söz konusu kzıların aileleri varsa İnsan kaçakçıları zamanına ödeme almak için aileleri tehdit ediyor. Kızların çoğu en fazla 13 yaşında...