Sağlık Sekste klitoris gerçekleri

Sekste klitoris gerçekleri

Paylaş
Sekste klitoris gerçekleri

Kadın genital bölgesinin en duyarlı ve uyarıldığında en çok zevk veren noktası olan klitoris hakkında ne biliyorsunuz? İşte klitoris gerçekleri…

Klitoris, kadın genital bölgesinin en hassas noktasıdır. Klitoris için, kadın vücudunun cinsel zevk veren mucizevi organıdır da diyebiliriz.

Vajinadaki bu küçük çıkıntı ve klitoral bölge, penisle benzer sayıda sinir uçlarını barındırır. Klitoris gibi minik bir noktada onca sinir ucunun buluşması, haliyle onu hassas bir bölge haline getirir. Dolayısıyla kadınlar için klitorisin uyarılması, orgazma ulaşmanın en kolay yoludur.

Kadın cinsel organının küçük bir parçası olan klitoris, erkek cinsel organı penisle eşdeğer özelliğe sahiptir. Tıpkı penis gibi klitoris de baş ve gövdeye sahiptir.

Klitoris, sadece zevk için tasarlandığı(!) düşünülen tek insan organıdır. Düşünsenize, kadının sahip olduğu bu küçük organın zevkten başka hiçbir işlevi yok. Ne harika!

(Bazen kadınlar bu minik çıkıntının idrar yapma işlevi olduğunu düşünür, fakat idrar klitorisin birkaç milim ötesindeki üretradan gelir.)

Klitorisin baş ve gövde toplam uzunluğu ortalama 3 santimetre olmakla beraber 7 santimetreye kadar varan uzunlukta da olabilir. Klitorisin baş kısmının büyüklüğü de oldukça değişkendir ve 3-8 milimetre arasında olabilir.

Fakat şu ilginç ki klitoral dokunun büyük kısmı vücudun içine gömülüdür. Ve bu gömülü olan kısım neredeyse bir erkeğin penisinin ereksiyon olmamış halindeki uzunluğu kadardır.

Klitoris kadın için adeta bir penis işlevi gördüğünden, orgazma ulaşmak için kadınlar hemen hemen her zaman bir miktar klitoral uyarıya ihtiyaç duyarlar.

Bazı kadınlar penetrasyon (penisin vajene girişi) esnasında klitorisin içeriden uyarıldığını düşünse de çoğu kadın klitorisine dışarıdan bir dokunuşla uyarılma ihtiyacını hisseder.

Klitoral orgazm 3-15 arası sayıda kasılmayı içerir ve orgazm süresi 10-30 saniye kadar sürer genelde. Bir kadının ortalama bir klitoral orgazmı, bir erkeğin en iyi orgazmından daha uzundur. Ayrıca kadınlar arka arkaya defalarca orgazm olabilirler.

Ortalama büyüklükte bir klitoriste yaklaşık 8000 sinir lifi bulunur. Bu lif yoğunluğu peniste bulunanın yaklaşık iki katıdır ve vücudun başka hiçbir bölgesinde bu kadar yoğun sinir lifi yoktur.

Dolayısıyla kadınlar için klitorisin uyarılması, orgazma ulaşmanın en kolay yoludur.

PUDRA.COM'DAN ALINMIŞTIR.

2

Haberin Devamı