Merkez Sel felaketinde can kayıplarına neden olan derede 16 iş makinesiyle temizlik

Sel felaketinde can kayıplarına neden olan derede 16 iş makinesiyle temizlik

Paylaş
Sel felaketinde can kayıplarına neden olan derede 16 iş makinesiyle temizlik

Sel felaketinde can kayıplarına neden olan derede 16 iş makinesiyle temizlik

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, soğuk hava koşulları kendisini hissettirmeden ve yağmurlar bastırmadan önce merkez Toroslar İlçesi’nde bulunan Yalınayak Deresi’ndeki temizlik çalışmalarına başladı. Özellikle sel riskini ve taşkın hasarlarını en aza indirmek için dere temizliğine devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
29 Aralık 2016 yılında yaşanan sel felaketinde Yalınayak Deresi’nde can kayıpları meydana gelmişti. Sel felaketinin yeniden yaşanmaması için il genelinde çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, ani yağışlarda taşkınların önlenmesi ve sel riskinin en aza indirilmesi açısından büyük önem arz eden dere temizliği konusunda hassas bir şekilde çalışıyor.
Dere temizlik çalışmaları kapsamında 16 iş makinesi kullanılıyor. Yalınayak Deresi’nin temizlik çalışmaları sona erdiğinde yaklaşık 10 kilometrelik bir kısım temizlenmiş olacak. Çalışmalar sayesinde dere yatağı içerisinde biriken yabancı maddeler uzaklaştırılarak, suyun sağlıklı akışı sağlanıyor. Yapılan çalışma ile vatandaşların kış mevsiminde sıkıntı yaşamasının önüne geçilerek, olası taşkın risklerinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor.
Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak Mahallesi’nde 5 dönemdir muhtarlık yapan Osman Yıldırım, "Yalınayak deremizde her yıl bir temizlik şart oluyor. Bu yıl da Büyükşehir Belediye Başkanımızdan rica ettik. Bu yıl da çok güzel ve muntazam bir şekilde temizlik yapılıyor. Emeği geçen kişilerden Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum. Ara ara temizleniyordu ama bu şekilde temizlenmemişti. Eskiden dallar ve pislikler temizleniyordu. Bu sene çok detaylı temizlendi ve çok güzel oldu. Mahalleli de çalışmalardan memnun. Yaz aylarında sineklerden kurtulduk, kış aylarında da pisliklerin denize akmaması sağlanmış oluyor" dedi.
Arpaçsakarlar Mahalle Muhtarı Mustafa Orgun Dağ da çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ederek, "İlk defa burada böyle bir şey yapıldığını görüyorum. Çalışmaların devamını bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı