Türkiye (Son Dakika) Sel sularından kütük kapma yarışı

Sel sularından kütük kapma yarışı

Paylaş
Sel sularından kütük kapma yarışı

Mersin’in Erdemli ilçesinde Toroslar Dağları’ndan gelen sel suları Alata deresiyle Akdeniz’e ulaştı. Taşkın sularla birlikte ormanlık alanlardan gelen kütük ve odunlar ise sahile yığıldı. Vatandaşlar da dere ağzına yığılan odunları tehlikeye aldırmadan toplamaya çalıştı

Vatandaşlardan Erkan Ediz, "Bu odunlar selden, yağmurdan kırılıp da dereden selle gelen odunlar. Kışın yakmak için kullanıyoruz. Tehlikeli ama mecburuz, kış geldi kömür gelmedi. Mecbur bunları toplayıp yakacağız" dedi.


3 SAATTİR DEVAM EDİYOR


"İnsanların durumu bu" diyen Ediz, "3 tekerli aracımızı doldurduk, biraz daha var, yakacağımız çıktı. En azından topladığımız odunlar 2-3 ay gider. İçi geçmiş, ormanda kalmış odunlar. Sel suyu 3 saattir devam ediyor. Buradaki kargaşa da 3 saattir devam ediyor" şeklinde konuştu.

Yaşlı bir kadın ise, "10 kez telefon açtım bana kömür gelmedi. Bende romatizma var, soba yakmak zorundayım. torunlar topluyor ben de kenara atıyorum. Tehlikeli olsa olmasa mecburuz, soğukta donuyoruz. Sel götürse bir aile yok olup gidecek" dedi.

Erdemli ilçe merkezinden geçen Alata deresinde su miktarı en üst seviyeye yaklaşırken, ilçede ilgili bütün ekiplerin teyakkuz hali sürüyor.

İHA

Haberin Devamı