Gündem Selahattin Demirtaş'tan Eren Erdem'in açıklamasına yalanlama

Selahattin Demirtaş'tan Eren Erdem'in açıklamasına yalanlama

Paylaş
Selahattin Demirtaş'tan Eren Erdem'in açıklamasına yalanlama

CHP Milletvekili Eren Erdem, cezaevinde görüştüğü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "İlk dört maddeye karşı değiliz, özerklik istemiyoruz” dediğini söylemişti. Ancak Selahattin Demirtaş'tan konuyla ilgili açıklama geldi: Sayın Eren Erdem ile görüşmemizde özerklik konusu tek cümle ile dahi konuşulmamıştır.

CHP Milletvekili Eren Erdem, cezaevinde ziyaret ettiği HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “İlk dört maddeye karşı değiliz, özerklik istemiyoruz” dediğini aktarmıştı.

Erdem, Demirtaş'la görüşmesine ilişkin şunları söylemişti: Ben Selahattin Demirtaş ile bir görüşme yaptım. 'Biz Kürt sorununun çözümü adına ilk dört madde konusunda hiçbir talebimiz yok' dedi. 'Bu saatten yüzde 49 realitesine göre uygun olan somut çözüm pratiği ilk dört maddeyi bağlamayan bir çözüm pratiği olacaktır' dedi. İki, 'özerklik konusunda hiçbir talebimiz söz konusu değildir' diyor. Aynen bana bunu söyledi. 'İlk dört maddeyi koruyan, özerklik olmayan yeni bir anayasada uzlaşmaya hazırız' diyor.


"TEK CÜMLE DAHİ KONUŞULMAMIŞTIR"


Ancak bugün HDP, Twitter üzerinden Selahattin Demirtaş'ın sözlerine yer verdi.

Demirtaş, "Sayın Eren Erdem ile görüşmemizde özerklik konusu tek cümle ile dahi konuşulmamıştır." dedi.

Demirtaş, açıklamasında şunları söyledi: "Söz konusu açıklamalara şaşırdığımı belirtmek isterim. Görüşmemizde özerklik konusu tek cümle ile dahi konuşulmamıştır. Buna rağmen Sayın Erdem ile yaptığımız görüşmenin bu şekilde tartışılmasını doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Bu hususlarla ilgili görüşlerimi merak edenler, partimizin belgelerine bakabilirler. Ağzımdan çıkmamış cümlelerin kesin bir yargıyla, bana atfen veya benim adıma tartışılmasını kabul etmediğimin bilinmesini isterim."