Selanik gevreği tarifi: Selanik gevreği nasıl yapılır?

İsminden de belli olduğu gibi yöresel bir lezzet olan Selanik gevreği tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için Selanik gevreği tarifi arıyor ya da Selanik gevreği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Selanik gevreği tarifi, Selanik gevreği nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

16 Nisan 2020, Perşembe 16:14 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Selanik gevreği tarifi

Selanik gevreği tarifi

Selanik gevreği malzemeleri

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı file fıstık
  • 1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini


Selanik gevreği yapılışı

Selanik gevreği yapılışı

Tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ayrı bir karıştırma kabına eleyin. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve fazla söndürmeden bir spatula yardımıyla karıştırın. Hamur kıvamına gelince fıstık ve yaban mersinlerini ekleyip yoğurun. Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın. Önce elinizle dikdörtgen olacak şekilde üzerine bastırarak şekillendirin. Ardından bir merdane yardımı ile hamuru inceltin. Üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın. Hamuru yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip fırından alın. Fırından çıkarır çıkarmaz keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin ve dilimler yukarı bakacak şekilde tel ızgara üzerine dizin. Tekrar fırına verip 10-15 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (04 Mart 2021)