Konya Selçuk Üniversitesi kampüsünde 'yaya öncelikli kampüs' uygulaması

Selçuk Üniversitesi kampüsünde 'yaya öncelikli kampüs' uygulaması

Paylaş
Selçuk Üniversitesi kampüsünde 'yaya öncelikli kampüs' uygulaması

Selçuk Üniversitesi kampüsünde 'yaya öncelikli kampüs' uygulaması

KONYA,(DHA)- KONYA'da Selçuk Üniversitesinde sosyal farkındalık kapsamında 'yaya öncelikli kampüs' uygulaması başlatıldı. Uygulama kapsamında, kampüs içinde araçlarıyla seyreden sürücülere, broşür dağıtıldı.
Selçuk Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Dr. Orhan Ahmet Şener'in koordinatörlüğünde sosyal farkındalık yaratmak için üniversite kampüslerinde ilk kez 'yaya öncelikli kampüs' uygulaması başlatıldı. Uygulama nedeniyle Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Proje Koordinatörü Dr. Orhan Ahmet Şener, araştırma görevlisi Mehmet Durmaz ve öğrencilerle birlikte sürücülere su ve broşür dağıtılarak bilgilendirmelerde bulunuldu.
Üniversite kampüslerinde ilk kez böyle bir uygulamanın yapıldığını ifade eden Dr. Orhan Ahmet Şener şunları söyledi:
''Konya Selçuk Üniversitesi kampüs alanı içerisindeki, 'Yaya Öncelikli Kampüs' uygulaması Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında yapılan ilk uygulamadır. Bu pilot uygulama eminim ki diğer üniversitelere de örnek olacaktır ve çalışmalar devam edecektir. Rektörümüzün bu konudaki desteği bizlere önder olmuştur. Geçmiş yıllarda kampüslerde ağır yaralanmalı kazalar oldu bu sebeple de bu uygulama kampüs alanları içerisindeki, önemli uygulamadır.''
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de “Trafik kazalarının yüzde 70'i önlenebilir kazalar, hem yolların yapımında ki fiziki tedbirler hem sürücülerin bilinçlendirilmesi, kazaların önlenmesinde çok faydalıdır. Kazalar olduktan sonrada zamanında müdahaleyle de oluşan ölümlerin en az yarısı önlenebilir, bu açıdan farkındalık ve bilinçlendirilme çalışmaları önemlidir. Bu bilinçle Selçuk üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü başta olmak üzere üniversitemizin tüm ilçelerimizdeki kampüslerinde ‘Yaya Öncelikli Kampüs Uygulaması’nı başlatmış bulunmaktayız. ''diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı