Edirne Selimiye Meydan Projesi'nde inceleme

Selimiye Meydan Projesi'nde inceleme

Paylaş
Selimiye Meydan Projesi'nde inceleme

Selimiye Meydan Projesi'nde inceleme

Olgay GÜLER/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Selimiye Camii meydanının projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat vermesiyle yeniden hız kazanan süreçte, Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, incelemede bulundu.

Türk İslam tarihinin en önemli eserlerinden, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat vermesiyle çözüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Edirne ziyareti sonrası konuyu ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selimiye Meydan Projesi’nin başlatılması için talimat verdi. Talimatın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, bölgede incelemede bulundu. İncelemeye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti İl Başkanı Belgin İba, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Engin Öztürk ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yusuf Şamiloğlu da eşlik etti.

AK Parti İl Başkanı Belgin İba, Türk-İslam eserlerinin zirve eseri Selimiye Cami Meydanı’nın aynı zamanda UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’nde bulunması nedeniyle dünya içinde çok önemli bir miras olduğunu söyledi. İba, "Böylesine büyük bir öneme sahip Selimiye Meydanı’nın uzun süredir atıl durumda olmasına gönlümüz razı değildi. Buradan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Edirne’de yaşayan vatandaşlarımız adına tekrar teşekkür ediyorum. Böylelikle uzun süredir kullanılmayan meydan, yeni yüzüyle Selimiye’ye yakışır hale gelecektir. Altın Üçgen denilen bu değerli alan bu meydan projesiyle daha da ilgi ve dikkat çekici hale gelecektir" dedi.

Haberin Devamı