Bergama Selinos Antik Kanal Projesi, UNESCO Bergama Danışma Kurulu gündeminde

Selinos Antik Kanal Projesi, UNESCO Bergama Danışma Kurulu gündeminde

Paylaş
Selinos Antik Kanal Projesi, UNESCO Bergama Danışma Kurulu gündeminde

Selinos Antik Kanal Projesi, UNESCO Bergama Danışma Kurulu gündeminde

İZMİR'in Bergama ilçesindeki 2 bin 400 yıllık tarihi geçmişe sahip Bergama Antik Kenti'nde bir süre önce başlatılan Selinos Antik Kanalı Restorasyon ve Islah Projesi, UNESCO Bergama Danışma Kurulu Genişletilmiş Toplantı'nda masaya yatırıldı. Toplantıda proje hakkında detaylı bilgilendirmede bulunuldu.
UNESCO Bergama Danışma Kurulu Genişletilmiş Toplantısı, dün, Selinos Antik Kanalı Restorasyon ve Islah Projesi ile gerçekleştirildi. Bergama Belediyesi Haluk Elbe Salonu'ndaki toplantıya, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, UNESCO Alan Başkanı Dr. Emre Ataberk, Bergama Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Güler Ateş, Uluslararası Anıtlar ve SİT'ler Konseyi Türkiye Milli Komitesi Üyesi Prof. Dr. Zeynep Enil, İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü Deniz Durdu, Bergama Müze Müdürü Nilgün Ustra, Bergama Belediyesi UNESCO Komisyonu Başkanı Nezih Özuyar, UNESCO Komisyon Üyesi Mahmut Sağlık, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Gökhan Gönlügür, Bergama'yı Sevenler Turizm Dernek Başkanı Muzaffer Özarun, Bergama Galenos Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Sait Tez, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nizamettin Büken, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), Ege Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, turizm işletmecileri, Belediye birim müdürleri ile meclis üyeleri katıldı.
Toplantıda, projenin amacı, detayları, merak edilen konular, derenin ıslah edilip taşkın riskinin azaltılması, kültürel mirasının bozulmadan koruma altına alınıp, gelecek nesillere aktarılması ve yapılan kamulaştırmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Projeyle ilgili teknik açıklamalara yer verildi. Toplantıda verilen bilgiler ışığında daha sonra proje alanına geçildi. Projenin başlangıcından bugüne kadar yapılan çalışmalar yerinde incelendi.
İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı