Cumartesi Postası Selülit için denenmiş doğal reçeteler

Selülit için denenmiş doğal reçeteler

Paylaş
Selülit için denenmiş doğal reçeteler

Selüliti olmayan kadın neredeyse yok. Az ya da çok... Ve hepsinin ortak çabası yaza kadar bu berbat görüntüden kurtulmak. Peki nasıl kurtulunabilir? İşte cevabı...

İlerleyen teknolojik yöntemler çare olsa da onlar için ödenecek maddi bedel büyük. Bazılarımız için en iyisi ucuz ama etkili olduğu kanıtlanmış doğal formüllerden yararlanmak... Üstelik sporla birlikte gerçekten işe yarıyorlar!

DENİZ TUZUYLA BANYO

Banyo suyuna karıştırılmış deniz tuzuyla haftada 1 kez 15 dakika banyo yapın. Deniz tuzu banyosu çok yararlıdır. 500 gram deniz tuzunu küvete boşaltın. Küvet suyunun sıcaklığı en fazla 37 derece olmalıdır. Küvetten sonra ılık suyla duş alıp, bornoz giyilmelidir.

SELÜLİT YAĞI REÇETESİ

1/2 tatlı kaşığı susamyağı, 1/2 kahve kaşığı portakal yağı, 4-5 damla biberiye yağı, 10 damla kekik yağını temiz bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı hafifçe ısıtın (vücut ısısına yakın olması yeterli). Selülit olan bölgeye ellerinizle yedirerek sürün ve iyice yedirdikten sonra hafifçe cildi kızartacak şekilde ham ipek keseyle veya kabak lifi gibi bir keseyle sertçe bastırarak en az 10-15 dakika masaj yapın. Daha sonra yağlı selülitli bölgeyi mutfak streçiyle sarın ve hemen ter atmak için spora veya egzersize gidin. En az 20 dakika aktif ve terletici hareket yaptıktan sonra banyoda iyice ovalayarak yıkanın. Eğer zamanınız varsa bu işlemi sabah ve akşam, yoksa sadece günde bir kez yapabilirsiniz.

BALLI JEL (Yağlı ve normal ciltlerde kullanımları uygundur)

Malzemesi: 3 gram gıda jelatini, 34 gram gülsuyu, 1 gram bal, 50 gram gliserin, 3 gram borik asit. Jelatini gülsuyunda eritin, borik asidi ilave edin, ısıtılmış bal ilave edin. İyice karıştırın, 4-5 saat bekletin.

YAĞ MASKESİ

20 ml zeytinyağı (badem, jojoba yağları da olabilir), 3 damla limon yağı, 3 damla ardıç yağı, 3 damla lavanta yağını iyice karıştırın, sorunlu bölgeye uygulayın. Kompres yapın. 1 saat bekletin. Daha sonra yıkayıp nemlendirici sürün.

EVDE SELÜLİT İLAÇLARI YAPIN

Ev koşullarında selülit tedavi ürünleri yapmak ve kullanılan yöntemler:

JELLER

Gliserin Jeli: 56 gram gliserin, 40 gram su, 4 gram mısır unu. Bu malzemeleri karıştırın ve iyice karışması için 2 saat bekletin.

Ballı Jel: 3 gram gıda jelatini, 34 gram gülsuyu, 1 gram bal, 50 gram gliserin, 3 gram borik asit. Jelatini gülsuyunda eritin, borik asidi ilave edin, ısıtılmış bal ilave edin. İyice karıştırın, 4-5 saat bekletin.

Masaj reçetesi: 2 ölçü badem yağı, 1 ölçü limon yağı, 1/4 ölçü lime yağı, 3 ölçü kırmızı şarap, 3 ölçü votka. Problemli bölgelere günde 2 defa süngerle uygulayın.

Selülit kremi: 25 gram okaliptüs yağı, 25 gram melisa yağı, 25 gram adaçayı, 15 adet dövülmüş aspirin, 10 adet limon suyu. Malzemeler iyice birbirine karıştırılır ve sonra masaj yaparak cilde uygulanır.

2

Haberin Devamı