Bakım Selülite karşı deniz tuzu kürü

Selülite karşı deniz tuzu kürü

Paylaş
Selülite karşı deniz tuzu kürü

Kadınları estetik açıdan en çok rahatsız eden sorunların başında gelen selülite karşı deniz tuzu ile savaş açabilirsiniz. Uzmanlar, deniz tuzunun birçok cilt sorunuyla mücadelede yardımcı olduğuna dikkat çekiyor...

Deniz tuzunun birçok cilt sorununa iyi geldiğini biliyor muydunuz? İçinde seksenden fazla mineral bulunduran deniz tuzu, cilt problemlerinden metabolizma sorunlarına kadar pek çok sorunla savaşıyor. Özellikle vücuttaki çatlakları yok eden deniz tuzu, selülite karşı da oldukça etkili.

Haberin Devamı

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, yaz sorunu olarak da bilinen selülite karşı deniz tuzunun faydasının saymakla bitmediğini belirterek, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

SELÜLİTE NEDEN OLAN ETKENLER

“Yapılan son çalışmalar göstermiştir ki şişmanlığın, kilo almanın, dolaşım bozukluğunun beyinde bir kodu var. Eğer sürekli öfkeli ve kızgın olursak, daima haksızlığa uğradığımızı düşünürsek, sürekli yağlı ve katkılı gıdalarla beslenirsek, egzersiz yapmazsak bu kodlar aktifleşerek dolaşım bozukluğuna ve selülite sebep oluyor. 40-50 dakika yürüyüş yapıldıktan sonra, vücudumuz ısınmışken ham ipek kese ile dairesel hareketlerle (her bir bölgeye 5’er dakika olmak üzere karın, kalça ve uyluk kısımlarına masaj yapılmalı). Ardından yine aynı bölgelere 5’er dakika yine dairesel hareketlerle 10 damla özel karışım ile masaj yapılmalıdır.”

Haberin Devamı

ÖZEL KARIŞIM İÇİN TARİF:

“Dairesel hareket ile yapacağınız masajda kullanmanız gereken özel karışım için bazı malzemelere ihtiyaç var. Bunun için deniz tuzu 1 kg, yarım limonun suyu, 1/2 kahve kaşığı portakal yağı, 4-5 damla biberiye yağı, 1 çay kaşığı zencefil, yarım çay kaşığı lavanta, 1 çay kaşığı yeşil çay, 10 damla greyfurt suyu, 10 damla havuç suyunu bir kapta karıştırın. Bu karışım kullanılacağı bölgeye göre miktarı değişebilir. Bu karışım, aynı oranlarda artırılarak çoğaltılır ve 1 hafta dolapta bekletilerek de kullanılabilir.”

İHA