Spor Semahat Özdoğan kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Semahat Özdoğan kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
Semahat Özdoğan kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Beşiktaş ile Bayern Münih Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 14 Mart Çarşamba günü rövanş karşılaşmasına çıkacak. İlk maçta 5-0'lik yenilgi alan Beşiktaş'ın kendi evindeki oynayacağı karşılaşmayı televizyonda Semahat Özdağan sunacak. İlk defa kadın spikerin sunacağı maçla birlikte Semahat Özdağan'ın kim olduğu büyük merak konusu oldu. Peki, Semahat Özdoğan kimdir?

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda temsilcimiz Beşiktaş kendi evinde Bayern Münih'i konuk edecek. İlk maçta 5-0 gibi ağır bir yenilgi alan siyah-beyazlılar Vodafone Arena'da en azından bir galibiyet alıp Şampiyonlar Ligi'nden zaferle ayrılmak istiyor.

Bu arada Beşiktaş Bayern Münih maçını kadın spiker Semahat Özdoğan sunacak. Karşılaşma Tivibu Spor 2 kanalından naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı bir kadın spikerin sunmasıyla birlikte "Semahat Özdoğan kimdir?" sorusu internette aratılmaya başlandı.

Semahat Özdoğan karşılaşma öncesi 360 TV'de bir prova yapmıştı. Özdoğan'ın provalarda bayağı başarılı olduğu görülüyor.



SEMAHAT ÖZDOĞAN KİMDİR?

Semahat Özdoğan, Adana Çukurova'da dünyaya gelmiştir. Burada gördüğü ilk ve orta öğreniminin ardından Semahat Özdoğan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne İktisat eğitimi almak için kaydolmuştur. Her ne kadar bölümünü başarıyla tamamlasa da Semahat Özdoğan'ın gönlü spikerlik alanındaydı. Bu alana ilk adımını atan Özdoğan, Kanal D ve Radyo D bünyesinde görev almıştır. Buna ilaveten BBC ekranlarında spor programı hazırlayıp sunan Semahat Özdoğan, bu dönem zarfında Fanatik Gazetesi'nde de görev almıştır.

1998 yılında TRT tarafından açılan sınava katılan ve başarı elde eden genç spiker, çalışmalarını bu kurumda devam ettirme kararı aldı. Dünya çapında maç anlatımı gerçekleştiren 3 kadın spikerden birisi olan Semahat Özdoğan, Türkiye'de ise ilk ve tek olarak yer alıyor. TRT'deki maç sunumlarına ilaveten TSYD Kupası'nı da anlatarak bu anlamda bir ilke imza attı ve belki de ileride maç anlatacak pek çok kadın spikerin öncüsü oldu.

Sporla ilgisi yalnızca maç anlatımıyla sınırlı kalmayan Semahat Özdoğan, aynı zamanda TRT'nin spor ekranlarında haber sunumlarını da gerçekleştirmiştir. 14 Mart tarihinde Beşiktaş Bayern Münih maçını sunacak olan Semahat Özdoğan, bir çocuk annesidir.

Haberin Devamı