Gündem Şemdinli'de 39 terörist öldürüldü

Şemdinli'de 39 terörist öldürüldü

Paylaş
Şemdinli'de 39 terörist öldürüldü

Suriye'deki 'Batı Kürdistan' örneği gibi 'kurtarılmış bölge' oluşturmayı hedefleyen PKK'nın, Hakkari Şemdinli'yi 500 terörist ile ele geçirmeye kalkıştığı ortaya çıktı. Plana göre PKK, kazanacağı moral üstünlükle bölge halkını topyekün isyana teşvik edecekti

1000 köylü ilçeye kaçtı

Güvenlik güçleri, İran’dan ağır silahlarla gelen 500 kadar PKK’lı teröristin 22 Temmuz’da Hakkari Şemdinli’ye saldırmayı planladığını belirledi. Bölgede hemen operasyon başlatıldı. Goman Dağları’nda yoğunlaşan ve 9 gündür devam eden çatışmalarda 39 terörist öldürüldü.

Geçmişte bu tür saldırılardan sonra İran ya da Kuzey Irak’a kaçan teröristlerin bu kez Şemdinli kırsalında kalıp operasyonlara karşılık vermeye çalıştığı belirtildi. Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, operasyon bölgesindeki köylerin boşaldığını, 1000 kişinin ilçe merkezine sığındığını açıkladı.

PKK’lılar itiraf etti

Geçen hafta teslim olan iki PKK’lı, örgütün Şemdinli’ye büyük çaplı bir saldırı düzenlemeyi ve ilçe merkezini kontrol altına almayı planladığını itiraf etti. Bilgiler, MİT’in yerel ve teknik istihbarat kaynaklarından da doğrulandı. Örgütün Suriye’de ‘Batı Kürdistan’ diye nitelediği bazı kentlerin kendi yandaşlarınca kontrol edildiği günlerde PKK’nın da Şemdinli’de benzer bir girişimde bulunup ‘Kuzey Kürdistan’ propagandası yapmayı planladığı belirlendi.

Amaç bayrak dikmek

PKK’nın Şemdinli ilçe merkezini ele geçirip, güvenlik güçlerini ‘Ya Suriye’deki gibi kendi şehrini bombalamaya ya da teröristlerle sokak sokak çatışmaya girmeye’ zorlamayı hedeflediğini belirten yetkililer şöyle dedi: “Suriye’deki olayların benzerini yaratıp ‘Kendi ülkeni kontrol edemiyorsun. Başka ülkelerin içişlerine neden karışıyorsun?’ algısı yaratmak istiyorlar. Örgütün amacı küçük bir askeri birliğin ya da devlet dairelerinin kontrolünü ele geçirip PKK bayrağı dikmek. İlk kez bu kadar kalabalık bir grupla saldırı yapıyor. Bir başkaldırı hareketi planlanıyor.”