Yaşam Sen hiç lösemili çocuk gördün mü?

Sen hiç lösemili çocuk gördün mü?

Paylaş
Sen hiç lösemili çocuk gördün mü?

Daha önce “Kaçış 1950” ve “Temel ile Dursun İstanbul’da” isimli sinema filmlerini hayata geçiren yapımcı İhsan Taş, anlamlı bir sinema projesine hazırlanıyor

Yapımcı İhsan Taş yaklaşık 3 yıldır hazırlıkları devam eden, Lösemili bir çocuğun hayat hikâyesini konu alan yeni projesi “Dedemin Gözyaşları” isimli sinema filminin senaryosunu yazarken, her şeyin daha gerçekçi olması için o hastalığa yakalanan hasta yakınlarından aldığı bilgiler doğrultusunda senaryosunu tamamladığını dile getirdi.

'Bilindiği üzere lösemili çocukların yaşadığı dram çok fazla karşımıza çıkmaktadır. Bu itibarla bizde ekip olarak farkındalık oluşturma çabasındayız diyen' İhsan Taş, 'Yapacağınız işler topluma bir şeyler katmalı, sanat sadece para kazanma aracı olarak görülmemeli. Onun için böyle “Sosyal farkındalık“ projeleri daha çok rağbet görmeli.'

Gişe kaygısı taşımadığını belirten İhsan Taş sözlerini söyle sürdürdü “Tabiatım gereği ben meta’dan uzak duruyorum ve sosyal sorunları iyileştirdiğimde huzur buluyorum. Onun için filmin gişesi olacak veya olmayacak diye her hangi bir kaygım hiç olmadı.

FİLMİN GELİRİ BAĞIŞLANACAK

Hem filmin gelirlerinin bir kısmını, hem de bu konuyla ilgili çıkaracağım “Sihirli Piyano” isimli kitabımın tüm gelirlerini “Lösemili Çocuklara” umut olsun diye, Lösemili çocukların tedavisi için bağışlayacağım. Biz sanata gönül veren insanlar olarak böyle hassas konularda topluma öncülük etmeliyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı