Gündem Sendikacılardan yağmur altında yürüyüş

Sendikacılardan yağmur altında yürüyüş

Paylaş
Sendikacılardan yağmur altında yürüyüş

DİSK Genel-İş sendikası üyeleri Beşiktaş Belediyesi'nin yan kuruluşu olan Beltaş tarafından işten çıkartılan 178 işçinin işe geri alınmaları için Levent Meydanı'ndan Beşiktaş Belediye binasına kadar yağmur altında yürüdü

Bir yılı aşkın süredir ekonomik, demokratik ve idari konularda mağdur olduklarını ileri süren işçiler Levent Meydanı’nda yağmur altında toplanarak, Beşiktaş Belediyesi’ne geldiler. Yürüyüşün ardından grup adına basın açıklamasını yapan DİSK Şube Başkanı Hikmet Aygün, şunları söyledi: "Üyelerimizin çıkarlarını korumak için, sorunun barışçıl yoldan çözülmesi, işverenin itirazını geri çekmesi amacıyla, sendikamız Beşiktaş Belediye Başkanlığı, CHP Genel Merkezi ve İl düzeyinde yapmış olduğu tüm iyi niyet ve çabalarımıza rağmen her hangi bir gelişme sağlanamadığı gibi defalarca yaptığımız girişimlerde sonuçsuz kalmıştır.

Çağrımızı son bir kez daha tekrarlamak istiyoruz. Demokratik ve barışcıl yollar tıkanmadan, Beşiktaş Belediye Başkanı’nı ve Beltaş Yönetimini sorunun çözülmesi için itirazı geri çekmelerini, iş akitleri feshi edilecek 178 işçinin geri işe alınmalarını istiyoruz." Basın açıklaması yapan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Ozan URAL/İSTANBUL, (DHA)