Siyaset 'Sendikadaki arama yöntemi hukuk dışı'
Paylaş
'Sendikadaki arama yöntemi hukuk dışı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu "Bugün yapılan arama yöntemi tam bir pervasızlık, tam bir hukuk dışılık. Bu operasyonu ve yöntemini şiddetle kınıyorum" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan saldırıların ardından terör örgütü DHKP-C’ye yönelik başlatılan operasyonda Genel-İş Sendikası’nda arama yapılmasına ilişkin, "Bugün yapılan arama yöntemi tam bir pervasızlık, tam bir hukuk dışılık. Bu operasyonu ve yöntemini şiddetle kınıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Tanrıkulu, Genel-İş Sedikası’nın bulunduğu işhanından ayrılırken, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin 25 yıl boyunca Genel-İş Sendikası’nın avukatlığını yaptığını belirtti.

Sendikanın kurulduğu 1962 yılından bu yana Türkiye’nin en köklü sendikalarından olduğunu dile getiren Tanrıkulu, 76 bin üyesi ile ülkede demokrasi mücadelesi verdiğini söyledi.

Tanrıkulu, "Bugün yapılan arama yöntemi tam bir pervasızlık, tam bir hukuk dışılık. Bütün kapılar kırılmış, hiçbir belgeye el konmadı, hiçbir bilgisayara bakılmadı. Aradıkları şahısların bu sendikayla hiçbir alakası yok. Sendikanın üyesi, yöneticisi değiller. Ama bununla, bu sendikayı ve Türkiye’deki demokrasi mücadelesine itibarsız hale getirmeye çalışıyorlar. Bu operasyonu ve yöntemini şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA