Dünya Senegal'de çocuklar büyü için mi kaçırılıyor?

Senegal'de çocuklar büyü için mi kaçırılıyor?

Paylaş
Senegal'de çocuklar büyü için mi kaçırılıyor?

Senegal'de, son günlerde bazı çocukların ortadan kaybolması ve Nijerya asıllı büyücü bir kadının bir kız çocuğunu kaçırmak isterken yakalanması, "çocukların büyü" için kaçırıldığı" iddialarının ortaya atılmasına neden oldu

Senegal basınında yer alan haberlerde, son dönemde ortadan kaybolan çocukların, büyü seanslarında kullanılmak üzere alıkonulduğu ve seçimlerde galip gelmek isteyen bazı kötü niyetli politikacılara "Zafer büyüsü" yapılması için çocukların kurban seçildiği iddia ediliyor.

Ülkede kaçırılan çocukların bir bölümünün, "vudu" olarak bilinen büyü seanslarında kullanıldığı ileri sürülen haberlerde, bazı çocukların "satanist" ve "masonik" benzeri yapıların ayin ve büyü ritüellerinde kurban edildiği ileri sürüldü.
İddiaya göre, Senegal'de seçimlerin yaklaştığı dönemlerde siyasiler, büyücülerle irtibata geçerek kendilerine "Zafer büyüsü" yapılmasını istiyor. Büyücüler de siyasilerden, seçimi kazanmalarının şartı olarak "üzerlerine masum kanı akıtılmasını" ya da "çocuk kurban edilmesini" talep ediyor. Bunun üzerine, çocuklar kaçırılarak ya öldürülüyor ya da söz konusu politikacılara para karşılığında satılıyor.

Senegal'de ocak 2019'da devlet başkanlığı seçimi yapılacak.


13 ÇOCUK BÜYÜ İÇİN KAÇIRILDI


Haberlere göre Senegal'de şubattan beri 13 çocuk büyü için kaçırıldı.

Kaçırılan çocuklardan 2 yaşındaki Serigne Fallou Diop, kaybolduktan 5 gün sonra Touba kentinde ölü olarak bulunmuştu. Geçen hafta 10 yaşında Gineli bir çocuk Dakar'da plakasız bir araçla kaçırılmış, kente 70 kilometre mesafedeki Thies kentinde de bir adam 6 çocuğu kaçırmak üzereyken güvenlik güçleri tarafından durdurulmuştu.
Dün de Nijerya asıllı büyücü bir kadın tarafından kaçırılmak istenen kız çocuğu başkentteki bazı kişilerin fark etmesiyle kurtarılmıştı.


HER YIL 1 MİLYONDAN FAZLA ÇOCUK KAÇIRILIYOR


Birleşmiş Miletler (BM) Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) verilerine göre, dünya genelinde her yıl 1 milyondan fazla çocuk, istismarcılar, kaçakçılar ve suç çetelerinin eline düşüyor. Bunların pek çoğu da bulunamıyor.
"Zoe’nin Gemisi" isimli yardım vakfının 2007’de, Afrikalı çocukları 4 bin avroya Fransız zenginlere sattığı ortaya çıkmıştı. Vakfın kurucuları ise bir süre yargılandıktan sonra serbest bırakılmıştı.
Ulusal Sosyal Çalışmalar Enstitüsünde sosyolog olarak görev yapan Ebubekir Sy Sow, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk kaçırmalarının arkasında iktidar hırsına kapılan kötü niyetli bazı Afrikalı politikacıların olabileceğine işaret etti.

Sow, zafer büyüsüne inanan siyasetçilerin çocukları kurban olarak seçtiğini belirterek, "Maalesef çocuklar, kurban edilmelerinin şans getireceğine inanıldığı için yaklaşan seçimlerle birlikte oy oranını artırmak isteyen kötü niyetli bazı politikacılar ile iş birlikçileri büyücülerin hedefine giriyor." diye konuştu.

İnancı zayıf kişilerin batıl inançlara kolayca saplanabildiğini kaydeden Sow, "Bu tür insanlar, bir yere gelmek ya da makamını korumak için her yolu mübah görürler." ifadelerini kullandı.


GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI


Kamu Güvenliği Direktörü Komiser Abdullah Diop, çocuk kaçırma olaylarının son bulması için güvenlik önlemlerini artırdıklarını belirterek, "Şu anda üniformalı polislerden daha fazla sivil polis sokaklarda bulunuyor." dedi.
Komiser Diop, çocukların ülke dışına kaçırılma ihtimaline karşı da tedbirler aldıklarını kaydederek, "Suçluların kısa sürede adalet önüne çıkarılması için bütün emniyet birimleri çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Diop, Senegal'in yanı sıra Gine, Benin ile Fildişi Sahili'nde de çocukların kaçırıldığına ilişkin bilgi aldıklarını aktararak İNTERPOL ile irtibat halinde olduklarını belirtti.

Haberin Devamı