Gündem Senegalli yolcuya sözleri şoke etmişti! Diğer taksiciler bu hale getirdi

Senegalli yolcuya sözleri şoke etmişti! Diğer taksiciler bu hale getirdi

Paylaş
Senegalli yolcuya sözleri şoke etmişti! Diğer taksiciler bu hale getirdi

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan aldığı Senegalli yolcuya yönelik hakaret ve tehdit dolu sözleriyle büyük tepki toplayan taksiciyi, çalıştığı duraktaki şoförler tekme tokat dövdü. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi de şoförün meslekten ihraç edildiğini açıkladı.

İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda bir taksici, aracına aldığı Senegalli turisti “Sen terörist misin, cami bombalamaya mı geldin?” diyerek aşağıladı. Senegalli turist, kendisine hakaret eden ve fazla para isteyen taksiciyi kameraya kaydetti. Senegalli turist daha sonra polise başvurarak taksiciden şikayetçi olmuştu.

Haberin Devamı

Senegalli yolcuya yönelik sözleri ve görüntü kayıtlarıyla gündeme gelen taksiciyi, çalıştığı taksi durağındaki şoförler darbetti.

ATATÜRK HAVALİMANI TAKSİCİLER KOOPERATİFİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA:

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nden yapılan açıklamada, "Sözde taksi sürücüsü olarak adlandırabileceğimiz kişi tarafından Senegal uyruklu yolcuya karşı takınılan uslup, ifadeler, cümleler mesleğimize,meslek erbabına hatta insanlığa yakıştırılmayacak düzeydedir.

Şikayete konu olan taksi sürücüsünün Kooperatifimiz ile ilişiği Disiplin Kurulu toplantısında kesilmiştir. Kişiye ait işlem ile bilgiler İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde ilgili kuruluşlar ile ivedilikle paylaşılmıştır.

Şikayete konu olan taksi sürücüsünün çalışma ruhsatının iptali neticesinde bundan sonra hiçbir ticari takside çalışmaması uygunluğu ve görüşü bildirilmiştir.

Haberin Devamı

Bundan sonraki süreçte konunun yasal platformlarda en sert şekilde cezalandırma ile sonuçlanması adına taraf olacağımızı önemle ifade etmek istiyoruz" denildi.