Spor Şenez Erzik 'hain' ilan edildi

Şenez Erzik 'hain' ilan edildi

Paylaş
Şenez Erzik 'hain' ilan edildi

2018 Dünya Kupası ev sahipliği içina aday olan ancak Rusya'nın organizasyonu almasıyla büyük hayal kırıklığı yaşayan İngiltere'de FIFA'ya olan öfke dinmek bilmiyor

Ülkenin önde gelen gazetelerinden The Sun, bugün aralarında Şener Erzik'inde bulunduğu 7 FIFA üyesinin resmini yayınlayıp 'İşte Hainler' başlığını kullandı.

Haberde FIFA üyelerinin güvenilir olmadığını iddia eden gazete, Şener Erzik'in de aralarında bulunduğu Chuck Blazer, Rafael salguero, Chung Mong-Joon, Marios Lefkaritis, Jacques Anouma ve Jack Warner'ın oylama öncesinde İngiltere lehine oy kullanacaklarının sözünü verdiklerini fakat bu sözü yerine getirmediklerini öne sürerek 7 üyeyi 'Hain' olarak ilan etti.

Perşembe günü Zürih'te yapılan oylamada 22 oyun çoğunluğunu alan Rusya, 2018 için yarıştığı Hollanda- Belçika ve İspanya- Portekiz ortaklığı ile İngiltere'yi geride bırakıp tarihinde ilk kez Dünya Kupası organizasyonunu düzenlemeye hak kazanmıştı.

Katar'da Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD'nin önünde yer alıp 2022'nin ev sahibi olarak tercih edilmişti. Aynı zamanda Katar, böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olan ilk İslam ülkesi olacak.

FATİH ÖZYAR/AMSTERDAM (DHA)

Haberin Devamı