Spor Şenol Güneş imzayı attı!

Şenol Güneş imzayı attı!

Paylaş
Şenol Güneş imzayı attı!

Beşiktaş, Şenol Güneş'le görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen törenle resmi sözleşmeye imza attı

Beşiktaş, sezon bitmeden Hırvat hoca Slaven bilic ile yolların ayrıldığını açıklamış ve yola yeni bir teknik direktör ile çıkmaya karar vermişti. İlk olarak Lucescu ile temas kuran Fikret Orman, görüşmelerden olumlu bir yanıt alamayınca rotayı Bursaspor ile yollarını ayıran Şenol Güneş'e çevirmişti. Dün yapılan 7 saatlik görüşmenin ardından Şenol Güneş ile anlaşmaya varıldı.

Beşiktaş KAP'A bildirdi

Şenol Güneş ile profesyonel futbol takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda 2+1 yıllık anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre Şenol Güneş'e;

* 2015-2016 sezonunda 1.500.000 avro
*2016-2017 sezonunda 1.500.000 avro ödenecektir.

Şirketimiz 01.06.2017 tarihine kadar yazılı bildirimde bulunmak kaydı ile sözleşmeyi bir sezon daha uzatma hakkına sahiptir. Bu durumda Şenol Güneş'e 2017-2018 sezonu için 1.500.000 avro ücret ödenecektir.

Anlaşma gereği, Şirketimiz sözleşmeyi 1.sezon sonunda 500.000 avro tazminat ödemek suretiyle fesih hakkına sahiptir.

İmza töreni Fİkret Orman'ın konuşmasıyla başladı

Beşiktaş Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'inde Şenol güneş'in resmi imza töreni Fİkret Orman'ın konuşmasıyla başladı. Orman, ' Beşiktaş'ın Avrupa'da kupa kaldırmaması için bir sebep kalmadı. Artık stadın sonuna geldik. Şenol hocam çok önemli bir spor insanı, dürüst, namuslu çalışkan... İlk geldiğimiz sene de aklımızdan geçmişti. Bugüne nasipmiş. Hem bizim hem de Şenol hocamızın önünde çok önemli bir 3 ay var' dedi.

'Şampiyonluk özlemini biliyorum'

Fikret Orman'ın ardından söz alan Şenol güneş şu sözleri sarfetti;

Bütün yöneticilerin babalarını tanıyorum. Camiayı tanıyorum yani... Büyük Beşiktaş'ı iyi sonuçlara ulaştırmak istiyoruz. Geçen sezon başarılı olduklarını düşünüyorum. Ligin de sonuna kadar gittiler. Bilic'in iyi olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ın ve benim için beklenti şampiyonluk... Şampiyon olmayan antrenör şampiyon olmaz diye bir şey yok! Beşiktaş son yıllarda şampiyon olmadı, inşallah bu yıl şampiyonluğu alırız. Şampiyonluk özlemini biliyorum. Zorluklarımız olacak. Tesislerde gördüğüm en güzel yer basın toplantısı salonu... Demek ki kulüp siz gazetecileri seviyor. Beşiktaş'ın taraftarı imaj olarak öne geçti. Aslında doğrusu bu... Çünkü yöneticiler, oyuncular gelip geçer! Orman ile ilk kez 3 gün önce görüştük. Ondan önce hiç görüşmedik. İsmim çok geçmeye başladı. Bu kadar Beşiktaşlı olduğunu bilmiyordum. Her şeyimi ortaya koyacağım. Birikimim var. Eksiklerim var, sizler de eleştireceksiniz. Ama ricam var; yıkmayın, yapıcı olun!

Şenol güneş'in yardımcıları da belli oldu

Şenol Güneş'in Beşiktaş'ta birlikte çalışacağı yardımcıları da belli oldu. Şenol güneş, ' Tamer Hoca ile görüştüm, tanıdığım oyuncuydu, onu alacağım. Ekibimden İspanyol hoca Miguel ve Şeref hoca gelecek' açıklamasında bulundu.

Güneş'ten Töre ve Ba açıklaması

Şenol Güneş, 'Transfer konusunda başkan Orman ile konuştuk. İsim açıklamak için erken. Beşiktaş'ın geçen sene iyi maçları oldu. Tecrübe eksikliği nedeniyle geride kaldı. Gökhan Töre ve Demba Ba'nın kalmasından yanayım. UEFA'nın kuralları da Beşiktaş'ı zorluyor' dedi.

'İlk 6 maçı deplasmanda oynamak istiyoruz'

Tatilsiz bir yaz geçireceğiz gibi görünüyor. Planımız 20 Eylül'de stadımıza dönmek. TFF'ye başvuracağız ilk 3 maçı deplasmanda, ligin ikinci yarısında da ilk 3 maçı içeride oynamak istiyoruz. TFF kabul etmezse, sonra Başakşehir'de oynamak istiyoruz. Beşiktaş'ın bonservis bedeli ödeme konusunda sıkıntısı var. Biz kadromuzu korumak için plan yaptık.

Kaleci ve sağ bek transferi

Şenol Güneş transfer hakkında, 'Birkaç boş mevki var. Yetenekli oyuncuların ligde daha çok ön plana çıkmasını bekliyorum. Sağ bekte sayısal olarak eksiklik var! Serdar'a yük bindi. Serdar'ın kötü olduğu zamanlarda arayış oldu. Kaleci konusunda başkanla konuştuk, fikrimi söyledim. Eldeki kalecileri kullanabiliriz. Düşüncem bu. Eldeki kaleciler başaramazlarsa gidecekler, belki geç kalabiliriz ama önce elimizdeki sorunu düzeltmek için çalışacağız' açıklamasında bulundu.

İmza töreni, Şenol Güneş'in ywni sezon formasıyla basın mensuplarına poz vermesinin ardından sona erdi.

Haberin Devamı