İnegöl Serasında ürettiği ürünleri, pazarlarda satıyor

Serasında ürettiği ürünleri, pazarlarda satıyor

Paylaş
Serasında ürettiği ürünleri, pazarlarda satıyor

Serasında ürettiği ürünleri, pazarlarda satıyor

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa),(DHA)-BURSA’nın İnegöl ilçesinde yaşayan Genç girişimci Fatih Bayram (28), serasında hasadını yaptığı domates ve salatalıkları pazarlarda satıyor.

Baba mesleği olan çiftçiliği devam ettiren İnegöl ilçesi Cerrah Mahallesi'nde yaşayan genç girişimci 28 yaşındaki Fatih Bayram, 3 yıl önce Tarım Bakanlığından aldığı genç girişimci desteklemesiyle salatalık üzerine 1 dönümlük sera kurdu. Babasıyla birliktede 2 bin 400 metrekarelik bir domates serası da kuran genç girişimci, organik olarak ürettiği domates ve salatalıkları İnegöl’deki pazarlarda ve Cerrah Mahallesinde bulunan parkta kurduğu tezgahta satıyor. Baba mesleği olan çiftçiliği ticarete de döken Fatih Bayram, yılda ürettiği 15 ton salatalık ile 40 ton domatesi satarak geçimini sağlıyor.

''ÜRETMEYİ ÇOK SEVİYORUM''

Çiftçiliği çok sevdiğini belirten Bayram, “Çocukluğum tarlalarda geçti. Baba mesleğim olan çiftçiliği ve üretmeyi çok seviyorum. Devletimizin verdiği Genç Girişimci Desteklemelerinden 3 yıl önce faydalandım. Ve bu sayede bir salatalık serası kurdum. 1 dönümlük alanda kurulu olan seradan yılda yaklaşık 15 ton ürün alıyorum. Daha sonra babamla beraber 2 bin 400 metrekarelik bir alanda da domates serası kurduk. Buradan da yaklaşık 40 ton ürün alıyoruz. Bu ürünleri de pazarlarda açtığım tezgahlarda direk tüketiciyle buluşturuyoruz” dedi. Bayram, ürettiği domateslerle de kendine hayran bırakıyor. Merakla bu işi yapan Bayram’ın, organik olarak ürettiği domateslerin büyüklüğü ise görenleri şaşırtıyor. Bayram, seradan topladığı son mahsulde ise, 820 gramlık bir domates üretti.

Haberin Devamı