Gündem Seray Şahiner kimdir? İbrahim Özkan kimdir?

Seray Şahiner kimdir? İbrahim Özkan kimdir?

Paylaş
Seray Şahiner kimdir? İbrahim Özkan kimdir?

İstanbul Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bir kişi atlayarak intihar etti. Çok konuşulan olay sonrası intihar eden kişinin ünlü yazar Seray Şahiner'in eşi İbrahim Özkan olduğu ortaya çıktı. Yazar Seray Şahiner'in eşinin adliyede intihar ettiği haberlerinin duyulmasının ardından Seray Şahiner ve eşi İbrahim Özkan internette merak edilip araştırılıyor. Peki Seray Şahiner kimdir? Yazar Seray Şahiner'in eşi İbrahim Özkan kimdir?

İbrahim Özkan (35), öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı dördüncü kattta bulunan İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına girdi. "Alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye atmak" suçundan 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırılan ve hakkındaki hükmün açıklanması geri bırakılan İbrahim Özkan, daha sonra yedinci kata çıkarak Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nin önüne geldi. Görgü tanıklarından elde edilen bilgiye göre, bir süre duruşma listesini inceleyen Özkan daha sonra bilinmeyen bir nedenle aşağı atladı. Çağlayan Adliyesi'nin -3'üncü katındaki atrium alanına düşen İbrahim Özkan, adliyede yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. İbrahim Özkan hastanede yaşamını yitirdi. Olay adliyede çok büyük paniğe yol açtı. Olay anını gören bir kadın ise baygınlık geçirdi. Polis olay yerini bir süre güvenlik çemberinde tuttu.

Haberin Devamı

Haberin yayılmasının ardından internet kullanıcıları Seray Şahiner kimdir? Yazar Seray Şahiner'in eşi İbrahim Özkan kimdir? gibi soruların cevabını arıyor.

Seray Şahiner kimdir?

1984 yılında Bursa'da dünyaya gelen yazar Seray Şahiner, İstanbul'da büyüdü. Eşi İbrahim Özkan gibi İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun olan Şahiner, daha sonra Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden sinema anadalı yüksek lisans derecesi aldı. 'Aylık Paldır Kültür Dergisi' ve 'Birgün Gazetesi'nde görev yaptı. Seray Şahiner, 2006 yılında 'Varlık Dergisi'nin düzenlediği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri'nde 'Gelin Başı' isimli öykü dosyası 'Dikkate Değer' bulundu. Şahiner, 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen 'Yedi Tepeli Aşk' oyununda 'Gelin Başı' kitabında yer alan öyküleri sahnelendi. 2010-11 yıllarında 'Gelin Başı'ndaki öykülerden uyarlanan 'İadesiz Taahhütsüz' adlı oyun, Tiyatro Boyalıkuş tarafından sahnelendi. 2011’de ikinci öykü kitabı “Hanımların Dikkatine” Can Yayınları tarafından yayımlandı.

Haberin Devamı

İbrahim Özkan kimdir?

İbrahim Özkan, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezundu. Kalite kontrolü sonrası belgelendirme sektöründe çeşitli görevlerde 10 yıl çalışan İbrahim Özkan, yüksek performans beklentisi ve iş stresi nedeniyle istifa ederek, geçen yıl memleketi Edirne'nin Keşan ilçesine döndü. Keşan'da mesleki eğitim merkezinde marangozluk bölümüne kayıt yaptırdı, haftanın 3 günü sanayideki bir marangozhanede çırak olarak çalışarak, mesleği öğrendi. DHA'ya verdiği röportajda, her zaman küçük bir şehirde çalışmanın hayalini kurduğunu söyleyen Özkan, hobi olarak yaptığı marangozluğu meslek edinmeye karar verdiğini şu sözlerle söylemişti:

"Elimle bir şeyler üretmek ve bunu görmek çok keyifli. Bütün beyaz yakalılara bunu tavsiye ediyorum. Ofiste yaptığınız işin sonucunu gerçek anlamda görmüyorsunuz. Ama bu işte ellerim çalışıyor ve sonucunda ortaya bir ürün çıkıyor. Bir şeyler tasarlamak ve bunu gerçeğe dökmek çok keyifli. Bu da ciddi anlamda insanda ruhsal tatmin yaratıyor. Benim marangozluk yapmak istememin en önemli nedenleri başında da bu geliyor."

Haberin Devamı