Spor Sercan Yıldırım sakat mı?

Sercan Yıldırım sakat mı?

Paylaş
Sercan Yıldırım sakat mı?

Bursaspor'un genç futbolcusu Sercan Yıldırım'ın yılan hikayesine dönen transferiyle ilgili yeni iddialar ortaya atıldı

Lokomotif Moskova'nın Sercan’ı sağlık sorunu nedeniyle geri gönderdiği iddia edildi. Sercan Yıldırım’ın yılan hikayesine dönen transferi dün yapılan son görüşmenin ardından olumsuz sonuçlandı.

Genç futbolcunun yurtdışı bağlantılarını sürdüren ve bu transferden haberi olmayan İngiliz menajerlik şirketi pürüz çıkardı. Ancak ortaya Sercan’ın sağlık sebeplerinden dolayı transferin gerçekleşmediği iddiası atıldı.

ÇAPRAZ BAĞLARI KOPTU

16 yaşındayken U-17 Milli Takım’da sol diz çapraz bağları kopan Sercan, Doktor Ömer Taşer’in yaptığı operasyon ve yaklaşık 6-6.5 aylık bir tedavi sürecinin ardından sahalara dönmüş ve sonrasında yine aynı dizinden menisküs ameliyatı geçirmişti.

İddiaya göre uzun süren sağlık kontrollerinde bu sakatlığın izlerini ve kıkırdak yapısında bozulma gören Ruslar, oyuncunun yeniden bir sakatlık yaşayabilme ihtimali nedeniyle transferden vazgeçti.

CYBOX TESTİ Mİ UYGULANDI?

Ancak doktorlar böyle durumlarda izler yerine futbolcuyu "Cybox" izokinetik kas kuvvet testi denilen bir teste tabi tutarak bir dizinin diğer dizinden kuvvetçe daha eksik olup olmadığını kontrol etmesi gerektiğini belirtiyor.

Birçok futbolcunun başından geçebilecek bu tarz olayların, iyi bir kondisyon çalışmasının ardından güç azalması olmadığı takdirde yeniden sakatlanma riskini düşürüyor.

Bir diğer alternatif ise MR çekildikten sonra kıkırdak yapısında bozulma tespit edilirse, kıkırdak düzelmesi zor olacağından sakatlığın tekrarlanma riski artıyor.

Sercan ile ilgili iddiaların doğru olması halinde ise Bursaspor’da da oynaması ve başka bir takıma transfer olması da risk altına girmiş oluyor.

BÜLENT KORKMAZ ZAMANINDA TESPİT EDİLDİ

Doğan Haber Ajansı muhabirinin edindiği bilgilere göre, Sercan 16 yaşında geçirdiği bu sakatlığın ardından Teknik Direktör Bülent Korkmaz döneminde yeniden takımla birlikte antrenmanlara başladı.

O dönemde Kartepe kampı öncesi Sercan, Cybox testine tabi tutuldu ve sol dizi diğer dizine göre kuvvetinde azalma tespit edildi. Bunun üzerine Sercan düzenli olarak doktor kontrolünde ağırlık çalışması yaptı.

KULÜP DOKTORU: SERCAN’IN SAĞLIK SORUNU YOK

Bursaspor Kulübü Doktoru, Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Operatör Doktor Müjdat Enginsu, Sercan’ın yıllar önce böyle bir sakatlık geçirdiğini doğrularken, genç futbolcunun yapılan tüm testlerinde sağlıklı olduğu ve hiçbir sakatlık problemi ve riskinin olmadığını ifade etti.

Sercan’ın tüm antrenmanlara eksiksiz katıldığını hatırlatan Enginsu, iddia edilen durumun olması halinde futbolcuda gözle görülür belirtiler olabileceğini söyledi.

Emre KOŞAK/DHA

Haberin Devamı