Spor Serdal Adalı istifa etti

Serdal Adalı istifa etti

Paylaş
Serdal Adalı istifa etti

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı, kulüpteki görevlerinden istifa etti

Futbolda yürütülen şike soruşturması kapsamında tutuklanan Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, "Beşiktaş Kulübünün şahsım üzerinden yıpratılmasına engel olmak amacıyla, asbaşkanlık ve futbol komitesi başkanlığı görevlerimden istifa ediyorum" açıklamasını yaptı.

Serdal Adalı, avukatı Ömer Durak aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, yürütülmekte olan soruşturma kapsamında kendisi ve Beşiktaş Kulübü ile ilgili bazı iddiaların gündeme getirildiğini belirterek, "Soruşturmanın gizliliğine rağmen, medyada ’delil’ adı altında yer alan, hiçbir şekilde aslı olmayan ifade ve telefon görüşmelerinin doğruymuş gibi gösterilmesinin hiçbir vicdana sığmayacağını, insan haklarına ve evrensel hukuka son derece aykırı ve kaygı verici olduğunu kamuoyunun dikkatine sunmak isterim" ifadelerini kullandı.

Serdal Adalı, açıklamasında şunları kaydetti: "Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinin başında gelen Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün, spor kültürümüzde ’Beşiktaşlılık duruşu’ diye bilinen özellikleri, ortak değerlerimizi oluşturur.

Beşiktaşlılar, ’Beşiktaşlılık duruşuyla’ bağdaşmayacak tek bir hareketimin veya düşüncemin asla olmadığını, hakkımdaki iddialarla ilgili olarak ileri sürülen ithamların gerçeği yansıtmadığını ve isnat edilen ifade ve konuşmaların gerçekte var olmadığını iyi bilmeliler. Bulunduğum şartlarda takip edebildiğim kadarıyla, yapmadığım görüşmeler, asla içinde olmadığım diyaloglar, sanki gerçekmiş gibi medyada yer almaktadır.

Tüm bu gerçek dışı haberleri görmenin derin üzüntüsüyle belirtiyorum ki, sözü edilen diyalogların içerisinde olmadım. Bundan hiçbir Beşiktaşlının şüphesi olmasın, hiçbir Beşiktaşlı bu gerçek dışı haberler yüzünden başını eğmesin.

Soruşturmadaki gizlilik kararı nedeniyle ve bu karara saygı duyarak, akla ve vicdana sığmayan bu gerçek dışı haberlerin yalan olduğunu gösterecek belge ve bilgileri sunamıyorum. Ancak, yüce yargı soruşturmadaki gizlilik kararını kaldırdığında, yani günü geldiğinde tek tek bu yalanlar ortaya çıkacak, bu yalanları yaratanlar ömür boyu bunun vebalini taşırken, kulübüm ve şahsım bu süreci aklanarak ve daha da güçlenerek tamamlayacaktır."

Haberin Devamı