Spor Serdar ve Nuri en önemliler arasında

Serdar ve Nuri en önemliler arasında

Paylaş
Serdar ve Nuri en önemliler arasında

Alman spor dergisi Sportbild, Nuri Şahin ile Serdar Taşçı'yı, Bundesliga'nın en önemli 18 oyuncusu arasında gösterdi

Dergi, Nuri’nin Borussia Dortmund’da orta sahada savunma ağırlıklı oynamasına rağmen forvet oyuncu Lukas Barrios ile birlikte en golcü oyuncu olduğunu, 4 gol attığını ve 7 asist yaptığını yazdı.

Nuri’nin, Dortmund takımında maçlarda en fazla topla buluşan ve kaleye en fazla şut çeken oyuncu olduğu ifade edilen haberde, Stuttgart takımında da sezonun ilk yarısında bir çok oyuncunun hayal kırıklığı yarattığı, savunmada ise uzun süre sakat olan Serdar’ın tek ümit veren oyuncu haline geldiği kaydedildi.

Serdar’ın, sezonun ilk yarısında oynadığı 9 maçta ikili mücadelenin yüzde 67’sini kazandığı, bunun yanı sıra oyun kurmada da başarılı olduğu, bu nedenle Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Jochim Löw tarafından da tercih edildiği belirtildi.

Nuri, dergiye yaptığı açıklamada, daha önceleri maçlarda verdiği ilk hatalı pasın, kendisini maçta iyi oynayıp oynamama konusunda etkilediğini ifade ederek, bu sorununu teknik direktör Jürgen Klopp ile konuştuğunu, daha sonra hatalı paslar verdiğinde Klopp ile göz göze geldiğinde hatalı pası hemen unuttuğunu söyledi.

Ligin en önemli oyuncuları arasında Hannover’in golcüsü Didier Ya Konan, Schalke 04’ün kalecisi Manuel Neuer, Bayern Münih’in kaptanı Philipp Lahm, Eintracht Frankfurt’ta oynayan Thofanis Gekas, Bayer Leverkusen’li forvet oyuncu Arturo Vidal, Hoffenheim’in Boşnak oyuncusu Sejad Salihovic, FC Köln’de oynayan Alman milli takımı oyuncusu Lukas Podolski ve Wolfsburg’un oyun kurucusu Diego da gösterildi.

Haberin Devamı