Spor Serena Williams kortta terör estirdi

Serena Williams kortta terör estirdi

Paylaş
Serena Williams kortta terör estirdi

Japon Naomi Osaka’nın şampiyon olduğu ABD Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde skandal yaşandı. Serena Williams, kortta terör estirdi. 20 yaşındaki Osaka ağlayarak “Serena’yı yendiğim için özür dilerim” dedi

Mehmet Coşkundeniz

Haberin Devamı

3 KEZ CEZA ALDI

İlk seti Naomi Osaka 6-2 kazandı. İkinci sette Naomi servisini kırınca, Serena’nın antrenörü Patrick Muratoğlu (İstanbul’dan Fransa’ya göç eden Rum ailenin oğlu) eliyle “Öne çık” anlamına gelen hareketler yaptı. Grand slam turnuvalarında antrenörlerin, sporcuya taktik vermesi yasak. Portekizli hakem Carlos Ramos uyarı cezası verdi. Serena ise hakeme “Hayatımda hiç hile yapmadım. Ben bir kız çocuk annesiyim. Bana özür borçlusun” diye çıkıştı.

HAKEME ‘HIRSIZ’ DEDİ

Seyirciler hakemi yuhalamaya başladı. Birkaç dakika sonra oyun kaybeden Serena bu kez raketini hızla yere vurup kırdı. Hakem bu kez 1 sayı cezası verdi. Serena hakeme gidip “Sen bir hırsızsın, benden sayı çaldın” diye bağırdı. Bu hakaret üzerine oyun cezası alan Serena 5-3 geriye düştü. Tüm bu olanlara rağmen konsantrasyonunu asla kaybetmeyen Naomi Osaka, seti 6-3, maçı da 2-0 kazanıp ‘ilk grand slam şampiyonu Japon’ olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

'BU BENİM RÜYAMDI'

Serena Williams, 1 Eylül 2017’de doğum yapmıştı. Doğumdan 1 gün sonra damarında pıhtı atınca ameliyat edilmiş, 6 hafta yoğun bakımda kalmıştı. Çabuk toparlanan Serena, 4 ay sonra kortlara dönmüştü. ABD Açık’ta finale çıktığında seyircinin de desteğiyle maçı kolay kazanacağı sanılıyordu. Çünkü rakibi dünya sıralamasında 19. sırada olan ve hiç grand slam finali tecrübesi olmayan 20 yaşındaki Japon Naomi Osaka’ydı. Serena, 1999’da ABD Açık’ta ilk grand slam şampiyonu olduğunda Naomi daha 1 yaşındaydı. Naomi şampiyon olduğuna sevinemedi. Ağlayarak konuşan Naomi, “Böyle bittiği için çok üzgünüm. Serena ile bu finali oynamak benim rüyamdı. Serena’yı yendiğim için özür dilerim” demek zorunda kaldı.

GRAND SLAM NEDİR?

Dünyanın en büyük 4 tenis turnuvası olan Avustralya Açık, Fransa Açık (Roland Gaross), Wimbledon (İngiltere) ve ABD Açık’a ‘grand slam’ adı veriliyor. En çok grand slam kazanan kadın tenisçi Avustralyalı Margaret Court (1960-73 arası 24 kez). Serena Williams’ın 23, Alman Steffi Graf’ın 22 şampiyonluğu (1987-99) var. Erkeklerde İsviçreli Roger Federer 20, İspanyol Rafael Nadal 16 ve Pete Sampras 14 kez (1990-2002 arası) kazandı. 4 turnuvayı aynı yıl kazanmaya ‘grand slam’ deniyor. Erkeklerde Amerikalı Don Budge (1938), Avustralyalı Rod Laver (1962 ve 1969), kadınlarda da Amerikalı Maureen Connoly (1953), Margaret Court (1970) ve Steffi Graf (1988) bunu başardı.

Haberin Devamı