Spor 'Sergen Hoca ile kendimi buldum'

'Sergen Hoca ile kendimi buldum'

Paylaş
'Sergen Hoca ile kendimi buldum'

Sivasspor ve Türk sporunun önemli golcülerinden Batuhan Karadeniz, Best FM'de yayınlanan “Gökhan Dinç ile Basın Tribünü” programında Spor Müdürü Gökhan Dinç'in sorularını yanıtladı

Bu sezon istikrarlı bir form grafiği çizen Batuhan, kariyeri ve takımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Antalya’da Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdüren Sivasspor’un önemli gol silahı Batuhan Karadeniz kondisyon ve antreman eksikliği olduğu için devre arası kampında takım olarak sağlam bir çalışma çıkardıklarını söyledi.

“Bu İşi Profesyonel olarak yapıyoruz”

Spor Toto Süper Lig ikinci yarısının ilk sınavını eski takımı Trabzonspor önünde verecek olan Batuhan Karadeniz “Ekstra bir hırs olarak değil, futbolcu olarak bu işi profesyonelce yaptığımız için, içimdeki kazanma hırsı çok yüksek. Tabii bu bireysel olarak değil, takım olarak kazanmak istiyoruz. 3 puanı hedeflediğimiz bir maç olacak” dedi.

“Sivasspor’da olmaktan gerçekten çok mutluyum”

Sivasspor’da gayet güzel bir sezon geçiren Batuhan Karadeniz “Ben Sivasspor kulübünü çok seviyorum. Hem kulüp olarak, hem yöneticileri hem de başkanımız bir kulüp olma anlayışını benimsemişler. Ben Türkiye’de birçok kulüpte forma giydim ve kulüpçülük anlayışına sahip, çalıştığım en başarılı kulüplerden biri diyebilirim” ifadelerini kullandı.

“Unutamayacağım iki kulüp vardır”

Daha önce Beşiktaş, Eskişehir, Trabzonspor ve Elazığspor formaları giyen Batuhan Karadeniz “ Geçmişe dair bir özlemim yok, oynadığım her kulüp bana bir şeyler kattı. Beşiktaş kulübü beni yetiştirip buralara getirdi. Eskişehirspor kulübü bana güvenip kapısını açmıştır. Hayatımda unutamayacağım dediğim iki kulüp vardır. Benim hayatımın bu noktaya gelmesini sağlayan başlı başına Eskişehirspor’dur. Sivasspor’da olmaktan gayet memnunum. Beşiktaş ve Trabzonspor dahil bu kadar profesyonelleşmiş bir kulüpte daha evvelden oynamadım” şeklinde konuştu.

“Sergen Yalçın ile kendimi buldum”

Sergen Yalçın’ın Sivasspor teknik direktörü olmasından sonra hocasından çok memnun olduğunu dile getiren Batuhan Karadeniz "Sergen Yalçın ile aynı dili konuşuyoruz. Giden hocamız Roberto Carlos yabancıydı. Sergen Yalçın yapmam gerekenleri anlattı ve oda zaten benim gibi bir Beşiktaş’lı. Sergen hoca küçüklüğümden beri izleyip saygı duyduğumuz bir insandır. Bana gerekenleri söyledi ve bende gerekenleri aldım. Sergen hoca geldikten sonra sadece kendim olarak değil, takım olarak ta kendimizi bulduğumuzu düşünüyorum.

“Sergen Yalçın futbolu bilen bir hocadır”


Çok fazla teknik direktörlük kariyeri olmayan ama gittiği yerde ise büyük başarılar sağlayan Sergen Yalçın için Batuhan Karadeniz “Sergen hocam futbolu biliyor. Çünkü bizim gibi futbolun içinden gelmiş. Süper Ligi A’dan Z’ye bilen biridir. Bence kariyer olarak değerlendirmemek lazım, bir yerden başlamamız gerekiyor. Sergen hocamızın Süper Lig’den daha iyi yerlere gideceğini de düşünüyorum. Sergen Yalçın’ın farkı ise Futbolcunun psikolojisinden iyi anlıyor.” İfadesini kullandı.

“Hedefimde Milli takım var”

Son dönemdeki yükselişini Milli takımla ödüllendirmek isteyen Batuhan Karadeniz ”Öncelikle biz bir iş yapıyoruz ve bu iş karşılığında kulübümüzün bize ödediği bazı miktarlar var. Bence önemli olan, aldığımız parayı helal ettirmek. Helal ettirmek derken, kulübün bizden beklentilerini karşılayabilmek bir futbolcu olarak sonra tabii milli takımda oynamak benim için çok iyi olur. Ama zaten burada gerekeni kulübünde verdiği zaman zaten milli takım düzeyindeki antrenörlerimizin beni çağıracaklarına inanıyorum. Benim hedefimde milli takım var tabii. Ama uzun yıllar Sivas spor forması giyip, milli takımda oynayıp sonra tabii devamını bilemeyeceğim. Bugünün yarını yok” sözlerini kullandı.

“Eskiden yaptığım hatalar vardı”

Geçmiş zamanlarda futbol dışında da adından söz ettiren Batuhan Karadeniz “ Milli takıma çağrılma durumuna etkili olmaz, çünkü bizim yaptığımız bir iş var. O eskiden yaptığım hatalar vardı kabul ediyorum ama o artık eskide kaldı. Küçük yaşta bu işe girmemin avantajı ve dezavantajı oldu. Artık 23 yaşındayım ve bazı şeyleri daha sağlıklı düşünebiliyorum. Milli takımda böyle sorunlar olabileceğini düşünmüyorum. Kendimi Milli takım düzeyine getirebileceğime inanıyorum” dedi.
“Medya Futbolcu üzerindeki sorumlulukları artırıyor“

Türk spor medyası hakkında açıklamalarda bulunan Sivasspor’un yıldız oyuncusu “Küçük yaştaki futbolculara çok büyük sorumluluk yüklememek gerekiyor. Muhammed çok iyi bir oyuncu ama çok büyük sorumluluk yüklendiği için normal seviyede oynadığında insanlar beğenmeyecek. Bana da bu sorumluluklar yüklendi. Böyle olunca rehavete kapılıyorsunuz. Ben Muhammed’le aynı takımda oynadım. Çok yetenekli bir oyuncu. Kimse abartmadı Muhammed’i. Oynamaya başlayınca çok daha iyi olacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

“Arda Turan bizim gururumuz”

Atletico Madrid’te forma giyen Milli oyuncumuz hakkında ki düşüncelerini ifade eden Batuhan Karadeniz “Arda Turan’ın maçlarını izliyorum. O bizim gururumuz ve onun hiçbir maçını kaçırmadan izliyorum. Umuyorum sadece Arda Turan ile kalmaz başka Arda’lar yetiştirip yurtdışına göndeririz.” Şeklinde konuştu.

Haberin Devamı