Spor Sergen, Mancini'ye ateş püskürdü!

Sergen, Mancini'ye ateş püskürdü!

Paylaş
Sergen, Mancini'ye ateş püskürdü!

"Ülke gelişirken teknik adamlar geride kalmış" diyen Mancini şimşekleri üzerine çekti

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini’nin 51. TSYD Sporun Zirvesi seminerindeki sözleri yankı yarattı. “Türk futbolunun Almanya, İngiltere, Fransa ve İspanya seviyesinde olduğunu söyleyemem. Ülke her anlamda gelişirken, teknik adam ve oyuncu anlamında geride kalmış. Belki de Türk teknik adamlar daha çok yurt dışında çalışmalı. Ya da Bilic, Şota gibi yabancı teknik adamlar buraya gelerek futbolun ilerlemesi için çalışabilir” diyen Mancini fitili ateşledi.

SERGEN: "BU DEDİKLERİNİ YEDİRTİRLER ADAMA"


"Mancini gibi adamları getirip 5 milyon Euro garanti para verirsen, adam gelip senin teknik direktörünü böyle aşağılar! Bunun başka açıklaması mı var! Yazık yani. Ne günlere kaldık. Mancini’nin de teknik direktörlüğünü göreceğiz sezon bittiğinde. Bakalım nerede olacak. Daha yeni geldi, ayağını denk alsın. Fazla konuşmasın, burası Türkiye. Sonra her dediğini yemek zorunda kalır. Konuşurken iyi düşünsün, haddini aşmasın. Aklını başına toplasın biraz."

TERİM: "BİRÇOK YOLLARI DENİYORLAR"

Habertürk, dünkü seminerde Fatih Terim’e konuyla ilgili düşüncesini sordu. Terim, önce Mancini’nin sözlerini tekrarlattı, “Onun fikridir. Herkesin kendi fikri vardır” dedikten sonra eklemeden de geçemedi: “Türk antrenörlerinin kendini geliştirmek için birçok yolları denediğine, birçoğunun, tabii ki hepsinin değil, iyi noktada olduğuna da inanıyorum.”

DENİZLİ: "TÜM HOCALAR AYNI EĞİTİMİ ALIYORLAR"

"Hangi sürede bu düşünceye varmış merak ettim. Bu kadar kısa sürede bu tespiti yapmak imkansız. Hangi manada söyledi, onu da öğrenmek lazım. Türkiye, UEFA ülkesi. Tüm hocalar aynı standartta eğitim görüyor. Hepsinin her ülkede geçerli prolisansı var. Mancini, 2 gün önce Türk hocalarla bir araya geldi. Keşke o ortamda bu düşüncelerini paylaşsaydı. Böyle bir fırsatı vardı."

VURAL: "NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE"

Ne kadar ekmek o kadar köfte Ben, İtalyan hocaların ne eğitim aldığını bilmiyorum. Onun da Türk hocaların ne eğitim aldığını bildiğini sanmıyorum. Acaba bu sözleri Türk futbolunun Avrupa’daki durumu nedeniyle mi söyledi, sormak lazım. Patlıcandan lahana dolması olmaz. Bize sunulan imkanlarla ona sunulan imkanlar arasında dağlar kadar fark var. Yani ne kadar ekmek, o kadar köfte. O yüzden Sayın Mancini’yi ciddiye almıyorum.

Haberin Devamı

Dünyanın en önemli iş dünyası dergilerinden Forbes satışa çıkarıldı. Şirkete teklif veren 18 firma arasından yapılan elemeler sonucu 6 tanesinin derginin satışı için yapılacak açık artırmada şansı olduğu belirtiliyor.

TÜFAD DA KINADI

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), Galatasaray Teknik Direktörü Mancini’nin açıklamalarına tepki gösterdi ve bir yazılı açıklama yayınladı.
TÜFAD’day yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini’nin 51. TSYD Sporun Zirvesi seminerindeki "Türk teknik adamların geride kaldığı" şeklindeki ifadesini kabul etmemiz mümkün değildir. Ülkemizde bugüne kadar çeşitli ülkelerden aralarında dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu olmuş, kendi liglerinde şampiyonluklar yaşamış birçok ünlü teknik direktör görev yapmış ve hiçbir kalıcı başarı gösteremeden ülkemizden ayrılmışlardır. Bu teknik direktörler ülkemize futbol adına hiçbir şey kazandırmadıkları gibi, ülkemizden çok şeyler götürmüşlerdir. Oysa hepimizin bildiği gibi gerek Milli Takım bazında gerekse de Avrupa kupalarında bugüne kadar kazanılan başarılar Türk teknik direktörleri tarafından kazanılmıştır. Türk teknik adamlar, ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-kültürel şartlar, kulüp yapılanmaları ve kendilerine sağlanan olanaklar çerçevesinde başarılı çalışmalar yapmaktadır. Türk teknik adamlara ülkemizde, Avrupalı meslektaşlarına sunulan çalışma koşulları, ekonomik şartlar, onlara tanınan sabır ve hoşgörü gösterildiği takdirde başarılı olacaklarına yürekten inanıyoruz. Türk teknik adamlar bu başarıyı gösterecek bilgi ve donanıma fazlasıyla sahiptir ve bunu ispat etmişlerdir. Sayın Roberto Mancini’nin bu açıklamasını esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz."

Haberin Devamı