Türkiye (Son Dakika) 'Seri katil' yakalandı

'Seri katil' yakalandı

Paylaş
'Seri katil' yakalandı

10 cinayet işlediği için 'seri katiller' listesine alınan Ali Kaya, 5 Ocak'ta Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden firar etmişti. Kaya, bu sabah jandarmanın operasyonuyla kent merkezinde yakalandı

10 cinayet işlediği için ’seri katiller’ listesine alınan Ali Kaya, 5 Ocak'ta, Gaziantep H Tipi Cezaevi’nden açık görüş sırasında kalabalıktan faydalanarak firar etti. Görüşün ardından yapılan sayımda firar ettiği saptanan Kaya’nın yakalanması için çalışma başlatılırken, olayda ihmali olabilecek görevliler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Firar eden seri katilin yakalanması için güvenlik güçleri alarma geçerken, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Yapılan araştırmada Gaziantep’ten ayrılarak Adana ve Mersin’e gittiği saptanan Ali Kaya’nın, Suriye’ye geçmek istediği bilgisine ulaşıldı. Çalışmasını derinleştiren jandarma, Kaya’nın son olarak yeniden Gaziantep’e geldiği ve Çıksorut Mahallesi’ndeki bir arkadaşının evinde saklandığını saptadı.

ÜZERİNDEN 10 KİŞİLİK LİSTE ÇIKTI

Bugün öğlen saatlerinde gizlendiği evin etrafının sarıldığını anlayan firari Ali Kaya, evin çatısından kaçmaya çalıştı. Kaya, jandarmalar tarafından kısa kovalamacanın ardından elindeki tabancayla yakalandı. Gözaltına alınan Kaya’nın götürüldüğü jandarmada yapılan aramasında üzerinde 10 kişininin adının yazılı olduğu bir listeye ulaşıldı.

'BUGÜN OLMAZSA YARIN OLACAK'

Listedeki kişileri öldürmeyi planladığını söylediği ileri sürülen Kaya, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Kaya, ardından adliyeye götürüldü. İşlemlerinin ardından firar ettiği cezaevine götürülen Kaya, girişte gazetecileri fark edince önce tekbir getirdi. Gazetecilerin neden firar ettiğine ilişkin sorularının ardından ise Kaya, "Bugün olmazsa yarın olacak Allah’ın izniyle. Allah böyle haklısını layık gördü, başka bir şeye gerek yok. Kimse zulüm etmesin. Bugünün yarını da var" diye bağırdı. Kaya cezaevine konuldu.

Ali Kaya, son olarak geçen 31 Mart 2012’de Gaziantep’in Tışlaki Mahallesi Keçeci Sokak’taki ailesinin evinde oturan Mehmet Poyraz’ı öldürmüştü.

'ÇİVİCİ KATİL'İ DE O ÖLDÜRMÜŞTÜ



Ali Kaya, cinayetlere 1997 yılında amcası Celal Kaya’yı öldürerek başladı. Bu cinayet nedeniyle 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Cezası bitince, Adana'da kendi annesine tecavüz eden Zeynel Abidin Gümüş'ü öldürdü. Bu cinayet sonrası akli dengesi bozuk raporu alarak akıl hastanesine kaldırıldı. 1999’da ‘kapalı yerde duramaz’ raporu aldı ve hastaneden çıkarıldı. Bundan sonra Alanya’da 5 kişiyi daha bıçaklayarak öldürdü.

Son cinayetinden sonra ‘kişilik bozukluğu’ teşhisiyle tekrar akıl hastanesine yatırıldı. Burada da ‘çivici katil’ olarak bilinen Ayhan Kartal’ı bıçaklayarak öldürdü. Son cinayetinden sonra Şanlıurfa yarı açık cezaevi’ne kaldırıldı. Bir yıl sonra buradan firar eden Kaya, 2004 yılında Alanya’da yakalandı. 31 Mart 2012'de Gaziantep'te ziyaret ettiği annesinin evinde tabancayla vurularak öldürülen 39 yaşındaki Mehmet Boyraz'ın cinayet zanlısının 'Bebek yüzlü' katil olarak bilinen 34 yaşındaki Ali Kaya olduğu belirlendi.

'ÇİVİCİ KATİL' KİMDİR?

"Çivi görünce dayanamıyordum, insanların kafalarına çakmak istiyordum hep" Yakalandıktan sonra polise bu ifadeyi veren Süleyman Aktaş, ‘çivici katil’ olarak biliniyor.

Elektrik Kurumu’nda hat işçiliği yaparken 31 bin 500 volt elektrik akımına kapılıp ağır yaralanan Aktaş, bu olaydan sonra 1986 yılında Antalya'da Nuri Keskin adındaki Başkomiseri öldürdü ve tutuklandı. Mahkeme akli dengesinin yerinde olmadığına karar verdi ve Süleyman Aktaş'ı, Manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gönderdi.

Yakalandıktan sonra polisteki ifadesinde “Erkeklerden nefret ediyorum. İlk cinayetin ardından adam öldürmek alışkanlık oldu. Onlardan nefret ettim, nefretim öldürme hissiyle birleşince öldürdüm. cinayetler gazetelerde haber olunca öldürmeye ara verdim. Yakalanmasaydım içimdeki nefret nedeniyle öldürmeye devam edecektim" dedi.

Köye döndükten 3 yıl sonra, 4 komşusunu boğarak öldürdü. Ona 'Çivici Katil' denmesinin nedeni ise öldürdüğü kurbanlarının kafalarının çeşitli yerlerine ve gözlerine çiviler çakmasıydı. Polisler onu sorguya çektiklerinde neden çivi çaktığını sordular ve "çivi görünce dayanamıyordum, insanların kafalarına çakmak istiyordum hep" cevabını aldılar.

2

Haberin Devamı