Serik Serik'te 19 Mayıs coşkusu

Serik'te 19 Mayıs coşkusu

Paylaş
Serik'te 19 Mayıs coşkusu

Serik'te 19 Mayıs coşkusu

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı. Tören sırasında oruçlu olduğu için kan şekeri düşünce baygınlık geçiren öğrenciye sağlık ekipleri müdahale etti.

Serik'teki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Mevlüt Özen'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören Tekeli Okulu bahçesinde devam etti. Buradaki törende Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mevlüt Özen, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Daha sonra Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı programa geçildi. Gençlik adına konuşmayı lisenin öğrencisi Dilara Kula yaparken, ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda birinci olan şiir ve kompozisyon okundu. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile Gençliğin Ata'ya Cevabı seslendirilirken, tören komutanının anonsuyla şeref çağrısı yapıldı. Bunu çeşitli spor gösterileri izledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü güreş takımı yağlı pehlivan güreşleri yaptı. Tören esnasında flama tutan bir öğrenci de baygınlık geçirdi. İlk müdahale sağlık ekiplerince yerinde yapıldı. Öğrencinin oruçlu olması nedeniyle kan şekerinin düştüğü öğrenildi.

Okullar arası düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar tarafından verilmesi sonrası törenler sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı