Serik Serik'te ilk pamuk hasadı yapıldı

Serik'te ilk pamuk hasadı yapıldı

Paylaş
Serik'te ilk pamuk hasadı yapıldı

Serik'te ilk pamuk hasadı yapıldı

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'da, sezonun ilk pamuk hasadı Sarıobalı Mahallesi'nde Osman Şirin tarafından yapılarak Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne (ANTBİRLİK) teslim edildi.

ANTBİRLİK, bu yıl sezonun ilk pamuk alımını gerçekleştirdi. Birlik, sezonun ilk alımını ilk pamuk hasadını yapan Sarıobalı Mahallesi'nde yapan Osman Şirin'den aldı. Yaklaşık bir ton pamuk alımı için Osman Şirin'e 1000 TL ödül verdi. Nisan ayının ilk haftalarında ekimini gerçekleştirdikleri pamuğun bu ay sonunda hasat etmeye başlayacaklarını kaydeden ANTBİRLİK Başkanı Mustafa Yavuz, "Pamuk çiftçimizin vazgeçilmezi. İnşallah fiyatlar bu yıl çiftçimizi mutlu eder. Yeni sezon tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun" dedi.

İlk hasat sevincini yaşayan Osman Şirin ise "Bu yıl ilk kez pamuk ektiğim 10 dönümlük arazimden erken ürün aldım. Arazi şartları olumsuz olduğu için makine yerine elle toplatıyorum. Ürün verimi oldukça güzel, beklediğimden daha verimli. Fiyatlar da beklediğimiz gibi olursa emeğimizin karşılığını alırız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı