Serik Serik'te kitap okuma yarışması

Serik'te kitap okuma yarışması

Paylaş
Serik'te kitap okuma yarışması

Serik'te kitap okuma yarışması

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde 'Serik Okuyor' projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte kitap okuma yarışmasının startı verildi.

Serik ilçesi Boğazkent Mahallesi'nde bulunan Serik Belediyesi Halk Plajı'nda; Serik Kaymakamlığı, Serik Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz, Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mevlüt Akıllı, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, daire müdürleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Enver Aputkan, "Kitap, hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatını değiştiren, ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan birisidir. Bizi maddi manevi yönden üstün kılan bilgiler, kitap sayfaları arasındadır. Kitap okumak insana tarihini, toplum ve millet bilincini öğretir. Geçmişin deneyim ve bilgileri kitaplarla geleceğe aktarılır. Bu aktarım sayesinde insanlar daha sağlıklı kararlar vererek emin adımlarla ilerler. Okuyan insan her zaman üstündür ve ülkesini geliştirecek potansiyele sahiptir. Hem kendini yetiştirir hem de pek çok konuda bilgi sahibi olarak topluma faydalı bir birey haline gelir. Kitap okuyan insanlar, içinde yaşadıkları toplumun da değerini arttırır. Bizim de amacımız 'Serik Okuyor projemizde ilçemizin kitap okuma oranını ve başarısını arttırmaktır. Halkımızın yararına olacak her türlü projeye desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılar dağıtılan kitapları okudu. Ayrıca düzenlenen yarışma kapsamında afiş, logo ve broşür hazırlayan öğrencilere Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu ve Belediye Başkanı Enver Aputkan tarafından kitap hediye edildi. Program ile yarışmanın startı da verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı