Antalya Sert: Gençler çalışmadan ekonomik hedefler gerçekleşemez

Sert: Gençler çalışmadan ekonomik hedefler gerçekleşemez

Paylaş
Sert: Gençler çalışmadan ekonomik hedefler gerçekleşemez

Sert: Gençler çalışmadan ekonomik hedefler gerçekleşemez

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz ayına ilişkin genç işsizliği rakamlarını değerlendirdi. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç işsizliğinin yüzde 23,1 olarak çok yüksek bir seviyede kaldığını ifade eden Sert, “Gençler üretmeden, çalışmadan ve katma değer yaratmadan ekonomik hedeflerimize ulaşmamız mümkün olamaz" dedi.

Genç işsizliğinin bir önceki aya göre değişim göstermediğini ifade eden ANTGİAD Başkanı Osman Sert, “Temmuz ayında 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı TÜİK tarafından 23,1 olarak açıklandı. Bir önceki aya göre bu rakam ne yazık ki olumlu bir değişim gösteremedi. Biliyoruz ki ülkemizin ekonomik hedeflerine ulaşması için mutlaka gençlerin katma değer sağlaması, çalışması ve üretmesi muhakkaktır. Açıklanan rakamlar gösteriyor ki neredeyse her 4 gencimizden biri işsiz durumda. Artık gençlerin işsizlik sorununa kalıcı çözüm yaratılacak politikalar yürütülmelidir" şeklinde konuştu.

GENÇ İŞSİZLİĞİ İÇİN BİR GENÇLİK POLİTİKASI OLUŞTURULMALI

Genç işsizliği konusunda girişimcilik ve gençlerin çalışmaya teşvik edilmesi için yeni istihdam alanlarının yaratılması gerektiğini de ifade eden Başkan Sert, “Genç işsizliği konusunda bizler ANTGİAD olarak yeni projeler ve çalışmalar yapıyoruz. Ancak bu konu artık bireysel çalışmalardan çok bir gençlik politikası haline getirilmelidir. Gençlerimizi yönlendirerek onlara mentörlük yapılacak çalışmalar geliştirilmelidir" dedi.

GENÇ İŞSİZLİĞİNE ANTGİAD'DAN YENİ PROJE

Bu konuda dernek olarak projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Osman Sert, “Gençlerin istihdamını artırmak, genç işsizlik oranının düşürülmesi ve gençlere iş alanları yaratılması için Akdeniz Üniversitemiz ile önümüzdeki günlerde bir çalışma yürüteceğiz. Bu çalışma ile hem gençlerimize mentörlük yapacak, hem de Kariyer Ofisi ile ortak projeler yürüteceğiz. Gençlerimizin girişimciliğe karşı cesaretlenmesini sağlayacak adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK KOZ GENÇLERİN FİKİRLERİ

Dünyanın özellikle pandemiden sonra farklı bir ekonomik alana evrildiğini de ifade eden Başkan Sert, “Bugün başarılı bir uygulama örneği milyar dolarlara alıcı bulabiliyor. Ufak bir fikir milyonlara dönüşebiliyor. Dijital artık hayatımızın her alanında var. Ekonomik olarak da en büyük pay bu alanda. Bir dairesi olmayan bir emlak sitesi en büyük emlak tedarikçisi, elinde tek bir ürün olmayan bir perakende sitesi en büyük market haline gelebiliyor. Genç işsizliğine karşı en büyük koz gençlerin fikirleri ve projeleri. Bu alanda melek yatırımcılık ve girişimcilik teşvikleri işsiz gençlerimiz için en büyük fırsat" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı